Microsoft přidal podporu pro iMessage do Windows, máto ale jistá omezení

Microsoft přidal podporu pro iMessage do Windows, máto ale jistá omezení
2023-03-06T18:00:31+02:00
• 6. 3. 2023

Zdroj: PCMag

iMessage, služba, která se těší tak velké poptávce i mimo ekosystém Applu. Je opravdu tak skvělá, že jí chtějí používat i uživatelé platformy Android? Ti mají bohužel smůlu a asi to tak pravděpodobně dlouho zůstane, ale pro uživatele desktopové platformy Windows se otevírá cesta.

iMessage na Windows? Ano, ale má to háček!

Tou je aplikace Phone Link, kterou vyvíjí sám Microsoft a je doprovodnou aplikací pro telefony Android a iPhone. Dříve jsme tuto aplikaci mohli znát pod názvem Your Phone. Nově, pokud propojíme svůj iPhone s počítačem skrze bluetooth a aplikaci Phone Link, budeme mít možnost na svém desktopu využívat i službu iMessage. Ještě než ale budeme moci službu na počítači používat, je nutné udělit příslušná oprávnění aplikaci na svém telefonu.

Windows 11 Phone Link iMessage 1600x1067x

Zdroj: Android Headlines

Jak ale mnohé z vás napadne, použití bude mít jistě háček a velká část funkcí služby iMessage, zůstane nedostupná. Chybí například podpora pro skupinové chaty, nebo pro posílání fotek a videí. Rovněž také můžete zapomenout na historii všech zpráv. Ani po stránce designu nebude většina uživatelů spokojena. Můžeme zapomenout na modré a zelené bubliny zpráv, všechny jsou jednolitě sjednocené do šedé barvy. Dalo se čekat, že se nebude jednat o žádné wow. Apple si prostě exkluzivitu svých služeb dobře chrání a nepotřebuje, aby k nim uživatelé přistupovali z jiných platforem, než jsou iPhony, nebo MacBooky. Proto ani do budoucna nelze očekávat nějakou větší podporu.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat