Google upravuje pravidla pro aplikace cílící na Wear OS

Google upravuje pravidla pro aplikace cílící na Wear OS
2023-03-02T11:35:20+02:00
• 2. 3. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google je poměrně benevolentní, co se týče běžného systému pro Android, ale to se v poslední době mění. Když vydal první verzi operačního systému pro chytré hodinky, vydal se zcela jinou cestou. Nastavil striktní pravila a výrobci si nemohli dělat jakékoliv úpravy. To již také není zcela aktuální, jelikož Samsung si upravil Wear OS do značné míry. Google zřejmě hledá optimální cestu, jak spolupracovat s výrobci, takže se dočkáme ještě několika změn. Co se týče vývojářů, tak pravidla jsou čím dál přísnější a nyní se zaměřil i na ty, kteří tvoří aplikace pro chytré hodinky.

Více o designu

Google upravuje samotné podmínky pro vývojáře, které začnou platit 31. srpna tohoto roku. V první řadě budou muset vývojáři cílit aplikace minimálně na API 30, tedy Android 11. Pakliže neudělají tuto změnu, aplikace nebudou dohledatelné v Obchodě Play, ale nezmizí z něj, stále budou ke stažení. Na tyto změny jsou vývojáři relativně zvyklí, ale další se týkají designu.

Google například stanovuje, že samotné pozadí aplikací a dlaždic má být černé, nebo se hodně blížit k této barvě. Právě na obrázku níže je vidět, co je a co není povoleno. Dále musí vývojáři zajistit viditelnost aktuálních aktivit na samotném ciferníku dole, aktualizovat poslední aplikace a také informovat u samotného názvu aplikace. Poslední taková viditelná věc se týká času. Ten musí být vždy zobrazen všude na svém místě, ale již nesmí být ukázán na potvrzovacím dialogu.

6 1440x960x 8 1405x799x

Zdroj: Google

V některých ohledech jde o malé změny, ale jde vidět, že se Google snaží vnést trochu pořádku u mezi vývojáře. Budeme si muset počkat, jak moc vážně to myslí se segmentem chytrých hodinek a kolik hodlá investovat do vývoje, aby podpořil samotnou budoucnost nového systému Wear OS 3.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat