Facebook a Instagram pomáhají bránit šíření intimních fotografií mladistvých

Facebook a Instagram pomáhají bránit šíření intimních fotografií mladistvých
2023-03-09T13:30:43+02:00
• 9. 3. 2023

Zdroj: Hollywood Reporter (se soulasem)

Společnost Meta, která vlastní jak Facebook, tak i Instgram, se rozhodla podniknout další důležité kroky, kterými chce podpořit svůj závazek podpory boje proti šíření sexuálního vydírání a dalším formám sexuálního zneužívání dětí v rámci CSAM. To je nařízení EU, skrze které by měl být internet více monitorován z hlediska šíření sexuálního materiálu s dětmi.

Facebook a Instagram bojují proti citlivém sexuálnímu obsahu na internetu

Jak Facebook, tak i Instagram jsou zakladatelé iniciativy Take It Down, která má pomáhat mladým lidem a rodičům odstraňovat intimní fotografie, které byly zveřejněny na internetu. Postižené osoby, které navštíví stránky Take It Down, sdělí pár doplňujících informací a následně přes integrované rozhraní vyberou intimní fotografie z počítače, které unikly online a které chtějí z internetu stáhnout. Uživatelé nesdílejí přímo fotografie, nýbrž jejich HASH identifikátor.

61f710f0 a921 11ed becf 65623dc7b82b 875x583x

Zdroj: Engadget

Pokud budou příslušné hashe identifikovány online, mohou být tyto fotografie následně zablokovány a staženy. Do programu nejsou zapojeny jen Facebook a Instagram, ale i další členové programu Take It Down. Je však potřeba upozornit na to, že jakmile nějaký materiál unikne online, je velmi obtížné dohledat všechny zdroje, ze kterých může být dostupný. Proto ani tato iniciativa nemůže zaručit, že se podaří obsah z internetu stáhnout, ale může výrazně pomoci zmírnit následky.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat