Únik odhaluje specifikace Zenfonu 10 od Asusu

Únik odhaluje specifikace Zenfonu 10 od Asusu
2023-03-14T15:00:38+02:00
• 14. 3. 2023

Asus ZenFone 9; Zdroj: Asus

Na konci července tomu bude přesně rok, kdy společnost Asus představila 9. generaci populárního telefonu Zenfone. Nový únik přibližuje jeho nástupce v podobě jubilejního modelu Zenfone 10, přičemž jej prozatím musíme brát s patřičnou dávkou rezervy. Tchajwanský výrobce možná chystá výraznou aktualizaci, která se především podepíše pod celkovou velikostí zařízení.

Konec kompaktu

Pod kódovým označením AI2302 můžeme vyhlížet přírůstek, který údajně bude disponovat 6,3palcovým AMOLED panelem se 120Hz obnovovací frekvencí. O hlavní výkon by se měla postarat čipová sada Snapdragon 8 Gen 2 od Qualcommu, nadstandardní 16GB operační paměť RAM postavená vedle 256/512GB interního úložiště. Navíc kapalinové chlazení se zaslouží o lepší odvod tepla.

Výdrž má udávat 5 000mAh baterie doplněná o technologii rychlého 67W nabíjení. V zadní části u hlavního objektivu lze očekávat 200MPx snímač s podporou OIS. Nekompletní seznam uzavírá operační systém Android 13, zvýšená odolnost podložená získanou certifikací IP68 nebo tři barevné varianty.

1200 675 ASUS ZenFone 8 1200x675x

Zdroj: Asus

Nakonec zahraniční zdroje se hodně rozchází v období možného představení. Když vezmeme v potaz dvě poslední generace, tak Zenfone 8 jsme poznali v květnu 2021 a Zenfone 9 v červenci 2022. Proto oficiální odhalení začátkem léta může být více než reálné.

Zdroje: phonearena.com, gizmochina.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat