iOS 16.4 beta přináší nové funkce pro webové aplikace a mnoho dalšího

iOS 16.4 beta přináší nové funkce pro webové aplikace a mnoho dalšího
2023-02-20T13:30:49+02:00
• 20. 2. 2023

Zdroj: 9to5mac

Apple vydal první beta verzi iOS 16.4, která mimo jiné přináší několik významných funkcí pro webové aplikace souvisejícími s aktualizacemi zásad používání a také změnami v enginu WebKit.

Vyšla beta verze systému iOS 16.4

Webové stránky, které si uživatel uloží na domovskou obrazovku, získávají přístup k systémovým push notifikacím skrze rozhraní HTML5 Web Push API. Webové aplikace rovněž získávají přístup i k odznakům zobrazující počet oznámení. Doposavad měly k push oznámení přístup pouze aplikace nainstalované z obchodu App Store. K systémovým push notifikacím, narozdíl od desktopového Safari, nebudou žádat žádné weby prohlížené v iOS 16.4 pakliže si je nepřidáme na plochu. Weby si bude nejprve nutné v prohlížeči přidat na úvodní stránku.

Safari

Zdroj: 9to5Mac

Další novinkou v iOS 16.4 je, že prohlížeče 3. stran budou muset uživatelům zpřístupnit domovskou úvodní stránku prohlížeče, na kterou bude možné ukládat webové stránky, aby bylo následně možné těmto webům poskytnout přístup k push notifikacím. S iOS 16.4 se také mění ikony zástupců pro uložené weby. Ty doposavad používaly miniatury z webových stránek. Nově, pakliže webový poskytovatel na své stránce neposkytne ikonu standardizovanou pro iOS, ji nahradí systém zástupnou ikonou s počátečním písmenem názvu webu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat