Open-source řešení HarmonyOS využívá nový FlyHong OS Lite

Open-source řešení HarmonyOS využívá nový FlyHong OS Lite
2023-02-20T15:00:20+02:00
• 20. 2. 2023

Zdroj: Dotekománie

Jak v roce 2019 bylo slíbeno, tak operační systém od společnosti Huawei v uplynulých dnech potvrdil svoji otevřenost bez ohledu na typ zařízení. Dokazuje to nový systém s názvem FlyHong OS Lite, který byl v základu postaven na open-sourcové verzi OpenHarmony, takže obsahuje jen některé základní prvky z rozhraní HarmonyOS.

Jiný, než očekáváte

Hned v samotném úvodu se hodí zmínit, že za platformou FlyHong OS Lite stojí čínská IT firma Fuzhou Huisibo. Navíc verze OpenHarmony si rozumí pouze se zařízeními s operační pamětí RAM do 4 GB, takže dnešní řešení není určeno pro chytré telefony či tablety. Primárně je určeno ke komerčnímu vyžívání a konkrétně zaměřeno na finanční sektor.

unionpay flyhong os 607x865x

Certifikát od UnionPay | Zdroj: HuaweiCentral

Certifikaci stihl získat od UnionPay, což můžeme přirovnat k nejznámějšímu MasterCardu či Visa. Za tím stálo dlouhé testování od centra bankovních karet (BCTC), které obnášelo kontrolu všech funkcí, vrstev rozhraní, podporovaných služeb, zabezpečení, stability, kompatibility apod. Nesmí chybět ani splnění národních tajných systémových standardů.

Jedna z cest pro systém může určitě vést do platebních terminálů v obchodech, tak i do jejich různých přenosných variant. Nakonec zůstává velkou neznámou, kdy vůbec poprvé přejde do ostrého provozu a jak rychle dokáže získat nějaký výraznější podíl.

Zdroje: gizmochina.com, huaweicentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat