Immersive View od Googlu je už i v Česku, ale jen na jednom místě aktualizováno

Immersive View od Googlu je už i v Česku, ale jen na jednom místě [aktualizováno]
2023-06-14T20:00:49+02:00
• 14. 6. 2023

Zdroj: Google

Aktualizováno 14. 6.

Google dnes oznámil rozšíření funkce Immersive View, tedy velmi realistického pohledu v Google Mapách. Konkrétně byla služba plně rozšířena do měst jako Amsterdam, Dublin, Florencie a Benátky. I na Prahu došlo, ale v rámci tohoto projektu je k dispozici Immersive View jen pro Pražský hrad. Zřejmě jde o první ochutnávku a možná se brzy dočkáme plnohodnotného pokrytí. Jak je vidět níže, stačí v Mapách vyhledat Pražský hrad a následně kliknout na Immersive View. Následně si toto místo můžete prohlédnout i za různého počasí.

Screenshot 20230614 183047 1080x2340x Screenshot 20230614 183051 1080x2340x Screenshot 20230614 183124 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 9. 2.

Google pracuje na své službě Mapy poměrně dlouho a intenzivně. Nejde už jen o jednoduchou mapovou službu. Dnes má i prvky sociálních sítí. Dnes jsme se dočkali několika rozšíření, a to i nového způsobu zobrazení.

I elektroauta

Dnes jsme se dočkali rozšíření, nebo spíše zpřístupnění funkce Immersive View, což je pokročilejší 3D zobrazení zejména měst. Nejde jen ale i běžný trojrozměrný pohled. Nabízí se i animace mraků, slunce, deště a podobně. Nově si tak lze prohlédnout rovnou několik měst. Nový pohled si jde vyzkoušet v Londýně, Los Angeles, New Yorku, San Franciscu a Tokiu, přičemž brzy dojde k zpřístupnění v Amsterdamu, Dublinu, Florencie a Benátek.

Google se také pochlubil rozšířením vyhledávání u Live View, ale i zde je dostupnost omezena na několik měst. Co je ale podstatnější, je fakt, že tento způsob bude možné využívat i uvnitř budov, jako třeba letiště a podobná místa.

arwn indoor framed 02 256x511x

Zdroj: Google

Jednou z nejpoužívanějších funkcí Google Map je rozhodně navigace. Zde Google myslel na majitele elektroaut. Například při naplánování delší trasy bude aplikace nabízet možné zastávky pro dobití elektřiny. Současně byl přidán filtr pro rychlonabíjecí stanice s výkonem 150 kilowatů a více. Menší, bonusem navíc je i přidání informace do vyhledávání, jestli se například v obchodním centru nabízí nabíjecí stanice.

Poslední vylepšení se týká navigace pro ostatní způsoby přepravy, například pěšky nebo na kole. Více méně doplnil další podrobnosti do přehledu, jako například přibližný čas příchodu do cíle, nebo k nějaké první odbočce. Aplikace jednoduše bude aktualizovat náhled, abyste nemuseli hned spouštět navigaci.

Glanceable Directions 516x1079x

Zdroj: Google

Zdroje: blog.google, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat