Imagen Editor je nový nástroj pro úpravu fotografií pomocí umělé inteligence od Googlu

Imagen Editor je nový nástroj pro úpravu fotografií pomocí umělé inteligence od Googlu
2023-06-15T09:37:36+02:00
• 15. 6. 2023

Zdroj: Google

Google představuje revoluci v úpravě fotografií v podobě nástroje Imagen Editor, který je založen na umělé inteligenci AI. Tento nástroj umožní uživatelům provádět úpravy specifických oblastí fotografií pomocí textových výzev.

Google vyvinul obrázkový editor založený na umělé inteligenci

Umělá inteligence AI vstupuje do všech oblastí našeho života a velké společnosti, jako je Google, Microsoft a další využívají tohoto nového trendu pro vylepšování svých služeb, produktů a aplikací. Pro generování obrázků pomocí umělé inteligence můžeme využít například DALL-E, nebo Stable Diffusion. Imagen Editor od Googlu nabídne jednoduchou úpravu určité oblasti obrázku. Ten bude stačit pouze nahrát, označit oblast a popsat, co u dané oblasti budeme chtít upravit.

Google Imagen Editor dog example 1024x248x

Zdroj: Android Headlines

Jak naznačují obrázky, budeme-li chtít například psa na fotografii obléknout do červeného skafandru s bílou hvězdou, stačí označit požadovanou oblast a popsat, co mám být změněno. Umělá inteligence se pak již o zbytek postará a výsledek je skvělý. Fantazii se meze nekladou. Nástroj rovněž umožní například odstranit rušivé pozadí na fotografii u daného objektu. Pokud budeme na fotografii například chtít změnit barvu oblohy, či jakéhokoliv jiného objektu, ani to nebude pro tento nástroj problém.

Google se prozatím rozhodl nástroj nezpřístupnit pro veřejnost, a to z důvodů obav z jeho zneužití pro neoprávněné úpravy a manipulace. Google bude muset nejprve vyřešit potenciální možnost zneužití jeho služby, což může zabrat nějaký čas. Pokud ale tyto problémy vyřeší, máme se rozhodně na co těšit.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat