Apple překonává krizi – má 935 milionů důvodů se usmívat

Apple překonává krizi – má 935 milionů důvodů se usmívat
2023-02-09T16:35:06+02:00
• 9. 2. 2023

Zdroj: MacRumors

Apple měl výjimečný kvartál, když se mu nepodařilo dosáhnout svého cíle zisku kvůli problémům v dodavatelském řetězci a výrobě. Jeho služby však byly významným bodem v ziskovosti. Společnost uvedla, kolik nyní má předplatitelů v rámci všech služeb – iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+, Apple One a Apple Pay. 

Ačkoliv technologický gigant nedosáhl svého cíle zisku v rámci prodeje HW zařízení, nemusí nutně klesat na mysli. Světlým bodem ve výsledcích byly totiž příjmy ze služeb. Podle dostupných dat má nyní Apple přes 935 mil. předplatitelů napříč svými službami a je jen otázkou času, než překročí milník miliardy předplatitelů. 

Apple služby v číslech

Data samozřejmě zahrnují snad všechny služby, včetně iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+, Apple One a Apple Pay. Ty v prvním čtvrtletí fiskálního roku vynesly příjmy kolem 20,8 mld. dolarů. Jedná se o meziroční nárůst v podobě 6 % (oproti 19,5 mld. dolarů). 

Apple

Zdroj: Tech Crunch

Společnost uvedla, že zaznamenala také dvouciferný růst z předplatného v rámci App Store. Služba Apple Music nyní poskytuje přes 100 mil. skladeb a těsně před vánočními svátky získala funkci Apple Sing. Navíc společnost zvýšila ceny o 1 dolar měsíčně u individuálních tarifů a o 2 dolary u rodinných tarifů. Apple TV+ je třeba atraktivnější díky novým smlouvám na živé vysílání sportovních přenosů Major League Baseball a Major League Soccer. 

Zdroj: techcrunch.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat