Twitter odřízl alternativní klienty

Twitter odřízl alternativní klienty
2023-01-20T06:10:28+02:00
• 20. 1. 2023

Fotka od Akshar Dave z Unsplash

Co se zdálo jako nějaká chyba na straně API pro vývojáře u sociální sítě Twitter, se nakonec ukazuje jako nová strategie. Nedávno jsme vás informovali o znemožnění přístupu k API této sociální sítě u některých aplikací, ale jak se zdá, budou postihnuty všechny alternativní klienti.

Twitter odřízl některé alternativní klienty

Konec alternativních klientů

Současné dění v podpoře alternativních aplikací u sociální sítě Twitter je poněkud zvláštní. Vedení společnosti není nějak moc sdílné a dokonce ani vývojáři nejsou spokojeni s komunikací. Jak se ale ukazuje, nebudou postihnuty jen některé aplikace. Twitter totiž aktualizoval své podmínky pro vývojáře, což bude mít dopad na dost aplikací.

V podmínkách se doslova píše, že je zakázáno „používat nebo přistupovat k licencovaným materiálům k vytvoření nebo pokusu o vytvoření náhrady nebo podobné služby nebo produktu k aplikacím Twitter“. Jinak řečeno, Twitter ve své podstatě zařízl alternativní klienty. Například jedna z nejstarší aplikací Twitterrific oficiálně oznámila konec jedné éry. Ukončují všechny své aplikace stejně jaké jiní vývojáři.

ollieart 1200x600x

Zdroj: iconfactory (se souhlasem)

Zatím mohou ještě fungovat, ale konec je nevyhnutelný, tedy pokud Twitter nezmění názor. Vývojáři si navíc stěžují, že došlo k neočekávaným změnám v podmínkách, o kterých nebyli v předstihu informováni.

Na druhou stranu se jedná o pochopitelný krok, když se chce Twitter vydat cestou předplatného a v podstatě placených služeb i pro samotné tvůrce. Udržet takovou strategii s alternativními klienty a změnami v API by bylo časově velmi náročné. Je možné, že jakmile bude vše hotovo, znovu Twitter zpřístupní nové API, ale to je jen náš odhad.

Zdroje: engadget.com, blog.iconfactory.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat