Surface Duo 3 má nabídnout skutečný ohebný displej

Surface Duo 3 má nabídnout skutečný ohebný displej
2023-01-11T11:30:23+02:00
• 11. 1. 2023

Zdroj: Microsoft

V roce 2021 Microsoft představil Surface Duo 2, tedy zatím jediné zařízení se systémem Android. Očekávali jsme pokračování v minulém roce, ale toho jsme se nedočkali. Nyní se zřejmě dozvídáme důvody a také budoucí plány.

Microsoft poodhaluje design možného skládacího telefonu Surface Trio

Konečně s ohebným displejem

Zac Bowden z WindowsCentral informoval, že jeho zdroje obeznámené se situací ve společnosti Microsoft nastínily, co máme od tohoto softwarového giganta očekávat. Údajně došlo ke změně plánů a již přes rok se navrhuje nové pokračování v rámci série Surface Duo. Místo použití dvou displejů a ohebného mechanismu máme očekávat konečně zařízení s ohebným displejem.

Sice se spekulovalo, že by Microsoft mohl nabídnout konstrukci s 360° ohybem, tak zdroje uvádí, že se tak nestane a bude k dispozici novinka se 180° ohybem. Měli bychom tedy očekávat běžný design, jaký najdeme například u Foldu od Samsungu. Zatím se toho o specifikacích moc neví, ale zdroje zmiňují tenčí rámečky a také například bezdrátové nabíjení.

RWGnS8 1920x720x

Zdroj: Microsoft

Microsoft se údajně soustřeďuje hodně na softwarovou stránku a zejména pak na propojení s běžným systémem Windows. Chce nabídnout podobný komfort, jaký je v případě propojení iPhonů a Maců od Applu. Aby toho nebylo málo, dokonce se pracuje na prototypech smartphonu, který by měl vyjít pod značkou Surface. Poslední spekulace o mobilu od Samsungu se datují do roku 2016, ale od té doby jsme se nedočkali jakéhokoliv mobilu.

Údajné Surface mobily mají rozličné tvary a také výbavu. Microsoft nechce jít konvenční cestou a chce nabídnout netradiční zařízení. Zde je ale nutné dodat, že je vše teprve ve fázi vývoje a není jisté, jestli se někdy dočkáme mobilu od Microsoftu. Ostatně by to byl již několikátý pokus této společnosti. Ty předcházející vůbec nevyšly, případně skončily v propadlišti dějin. Stačí si vzpomenout na Lumie nebo na Kin.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat