Microsoft Surface Phone může dostat Snapdragon 835 od Qualcommu

Microsoft Surface Phone může dostat Snapdragon 835 od Qualcommu
2016-11-28T07:35:15+02:00
• 28. 11. 2016

Společnost Microsoft se pomalu loučí s obchodní značkou Nokia a zároveň i celou produktovou řadou Lumia. To ovšem neznamená, že nadobro odejde z mobilního trhu. I když tomu v minulosti nahrávalo spoustu zpráv, tak americký gigant chystá pro příští rok nové zařízení, které by se mohlo objevit pod názvem Surface Phone. V současné době údajně existují dokonce dva prototypy od sebe rozlišené hardwarovou sestavou.

microsoft-surface-phone

Nejnovější informace přinesl server Nokia Power User, který má až překvapivě spolehlivé zprávy, takže zveřejněné specifikace nemusí být úplně mimo mísu. V čele se může objevit 5,5palcový displej s QHD rozlišením. První verze nabídne 4GB operační paměť RAM, kdežto druhá potěší 6GB pamětí RAM a podporou funkce Continuum. Hardware dodá nejspíš společnost Qualcomm – přesněji jejich připravovaný Snapadragon 835 s osmi jádry založenými na 10nm technologii.

Totožný procesor by se měl také objevit v nadcházejícím Galaxy S8 od konkurenčního Samsungu. K telefonu bude možné pořídit speciální ochranný kryt s vestavěnou klávesnicí a dotykovým perem. Zařízení nabídne mobilní verzi Windows 10 s aktualizaci Redstone 3, kterou Microsoft uvolní až později v roce 2017. Nejprve začátkem roku 2017 dorazí aktualizace Redstone 2. V Redstone 3 lze očekávat podporu desktopových programů v mobilní verzi systému.

Zdroj: nokiapoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat