Softwarové změny pro Fitbit hodinky

Softwarové změny pro Fitbit hodinky
2023-01-18T08:00:50+02:00
• 18. 1. 2023

Zdroj: Fitbit

Google nějakou dobu vlastní Fitbit, což konečně vyústilo v první produkt v podobě hodinek Pixel Watch. I tak značka pokračuje ve svém snažení a spíše integruje některé služby do svého řešení. Naopak Fitbit služby a aplikace jsou dostupné na Pixel hodinkách. Nyní zde máme ale nějaké změny pro Fitbit hodinky.

Fitbit a několik změn

Začneme první špatnou zprávou, ale dotkne se jen těch, kteří používají streamovací služby Pandora a Deezer. Fitbit začal informovat uživatele, že 31. března dojde k odebrání těchto dvou aplikací z hodinek. Nebude tedy možné používat tyto služby k poslechu. Už nyní ale začal proces odebírání, například z webových stránek.

Jde ale více méně jen o dokončení procesu, který začal minulý rok. Tehdy došlo k odebrání funkce převodu hudby na základě playlistu. Zatím ale není jasné, jestli se jedná o strategii, nebo jen došlo k nějakým komplikacím a nebylo jiné možnosti. Mezitím se podařilo objevit, že zřejmě aplikace Health Connect přidává možnost propojení dat s Google Fit. Výsledkem je zobrazování grafů kroků a srdečního tepu ze zařízení v aplikaci od Googlu.

Fitbit Google Fit 1 639x1023x Fitbit Google Fit 3 999x1024x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Kromě toho jsou zřejmě dostupná data o vzdálenosti i rychlosti. Navíc zřejmě jsou dostupná data ještě kolem spánku. Zatím se novinka ukázala jen u telefonů, kde je aplikace Google Fit a jsou používány hodinky PIxel Watch s aplikací Fitbit. I zde si budeme muset počkat, jestli jde o rozšíření nebo o nástin budoucích plánů. Stále se spekuluje, jestli Google Fit nebude nahrazen řešením od Fitbit.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat