Kriptomat získal certifikaci ISO pro řízení shody s předpisy a řízení proti úplatkářství komerční článek

Kriptomat získal certifikaci ISO pro řízení shody s předpisy a řízení proti úplatkářství [komerční článek]
2023-01-17T16:17:23+02:00
• 17. 1. 2023

Tato kryptoměnová platforma se sídlem v Estonsku je první na světě, která získala uznání za osvědčené postupy v těchto kritických oblastech, čímž se její celkový počet certifikací ISO zvýšil na čtyři.

TALLINN, ESTONSKO –⁠ Společnost FintechX OÜ získala certifikaci řízení shody s normami ISO 37301 a certifikaci řízení proti úplatkářství ISO 37001 pro svou kryptoměnovou platformu Kriptomat.

Kriptomat je první kryptoměnovou burzou, která získala certifikaci ISO v těchto dvou klíčových oblastech.

„Společnost Kriptomat se zavázala k dodržování osvědčených postupů a kultury neustálého zlepšování,“ uvedl Dejan Davidović, ředitel pro provoz a integritu. „Nové certifikace dokazují náš závazek sloužit jako důvěryhodná platforma v odvětví, které je příliš často předmětem poplašných titulků o podvodech a pochybných praktikách. A slouží jako vysoká laťka pro ostatní krypto platformy, o jejichž dosažení by měli usilovat i ostatní krypto platformy.“

Nové certifikace potvrzují vedoucí postavení společnosti FintechX při stanovování dobrých standardů v oblasti krypta, Web3 a fintech. Kriptomat již dříve získal certifikaci ISO 9001 za řízení kvality a v roce 2020 se stal první krypto platformou v Evropě, která získala certifikaci ISO 27001 za řízení bezpečnosti informací.

Organizace i jednotlivci chtějí spolupracovat se společnostmi, kterým mohou důvěřovat, poznamenal Howard Shaw, který předsedal technické komisi ISO, která normu 37301 vypracovala. „Důvěra je postavena na firemní kultuře, která dělá správné věci, kde každý zaměstnanec přispívá, protože chápe a věří v její důležitost,“ řekl. „Ústředním prvkem je dobré vedení a jasné hodnoty, které musí vycházet shora.“

„Všechny normy ISO, které zavádíme, jsou výsledkem strategického rozhodnutí managementu vybudovat udržitelný podnik postupným řešením klíčových oblastí,“ uvedla Irena Dimitrič, právní ředitelka společnosti FintechX, která měla implementaci norem na starosti. „Nejprve jsme zajistili, aby naše společnost odrážela náš závazek k bezpečnému a spolehlivému prostředí zavedením systému řízení bezpečnosti informací ISO. Zadruhé, náš princip posedlosti zákazníky byl v roce 2021 vylepšen certifikací řízení kvality ISO. V letošním roce, uprostřed všech regulačních změn a nových předpisů o boji proti praní špinavých peněz v Estonsku, jsme chtěli jít příkladem a veřejně komunikovat naši oddanost dodržování předpisů a prostředí bez úplatků.“

Externí audit vedoucí k certifikaci Kriptomatu měla na starost slovinská společnost Bureau Veritas, světový lídr v testování, inspekčních a certifikačních činnostech.

O certifikaci ISO

Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO) má celosvětovou působnost a skládá se z národních normalizačních orgánů ve více než 160 zemích. Mezinárodní organizace, vládní i nevládní, spolupracují s ISO s cílem sdílet znalosti a zkušenosti a shromažďovat veškeré osvědčené postupy z trhu, které jsou dále zachyceny v normách ISO.

Uznávání ISO není založeno na okamžitém hodnocení, které by prokázalo, že organizace v určitém okamžiku splnila kvalifikační požadavky. Místo toho jsou certifikáty udělovány organizacím, které zavedou postupy a politiky zajišťující řízení, vyhodnocování a zlepšování podnikových procesů v průběhu času. Čtyři certifikáty ISO společnosti Kriptomat odrážejí závazek dokumentovat podnikové procesy, pravidelně je přezkoumávat a aktualizovat tak, aby odpovídaly měnícím se podmínkám a neustále se zvyšujícím interním očekáváním.

O Kriptomatu

Společnost Kriptomat byla založena v roce 2018, kdy se pustila do revoluce ve světě kryptoměn spuštěním nejjednodušší platformy v Evropě. Kriptomat činí digitální finance tak snadnou věcí, že každý a všude může získat přístup ke svobodě, spravedlnosti a naplnění, které krypto představuje. Stovky tisíc zákazníků po celé Evropě důvěřují Kriptomatu při vytváření a správě svého krypto portfolia.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat