Google snížil předplatné na aplikace a hry o 36 %

Google snížil předplatné na aplikace a hry o 36 %
2023-01-26T08:00:36+02:00
• 26. 1. 2023

Zdroj: Google

Dnešní doba nahrává nejrůznějším službám s předplatným, tedy systémem placení na měsíční, roční nebo někdy i týdenní bázi. Zejména nabízí takovou možnost služby, kde dochází k vytváření nebo nabízení neustále nějakého nového obsahu. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na běžný software, kde díky předplatnému nemusíte utratit vysokou sumu za kompletní licenci, jednoduše platíte menší částky po dobu používání. Google má několik takových služeb a jedou z nich je i Google Play Pass, tedy předplatné na aplikace a hry v Obchodě Play. Nyní jsme se dočkali poměrně pozitivní změny.

Levnější o 36 %

Do České republiky zamířila služba Google Play Pass v říjnu roku 2020, přičemž cena byla nastavena na 139 Kč měsíčně, případně jste si ji mohli zaplatit na celý rok za 849 Kč. Zřejmě došlo k přehodnocení a Google v České republice snižuje tuto cenu na 89 Kč měsíčně, případně 549 Kč ročně. Jde o značné snížení, přičemž se nejedná o nějakou akci nebo marketingový tah.

Screenshot 20230126 055512 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

O novince nás informoval čtenář Daniel Čermák skrze Twitter, přičemž dodal, že změna vstoupí v platnost 15. února, ale nové ceny jde vidět již nyní. Zřejmě je tedy datum spojeno s vyúčtováním Daniela a snížení bude platit v různých termínech pro všechny předplatitele.

Google zatím neposkytl jakékoliv oficiální stanovisko a ani o změně neinformoval skrze své kanály. Nevíme tedy, kdy došlo k rozhodnutí a kdy se novinka objevila. I tak se jedná o pozitivní novinku, zejména v době, kdy mnoho společností zdražuje.

Vodafone zdražuje mobilní tarify o 9 %

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat