Facebook aplikace údajně vybíjí baterie telefonů záměrně, tvrdí bývalý zaměstnanec

Facebook aplikace údajně vybíjí baterie telefonů záměrně, tvrdí bývalý zaměstnanec
2023-01-30T09:35:40+02:00
• 30. 1. 2023

Zdroj: Dotekománie

Poměrně dlouho se mluví o tom, že aplikace Facebook a Messenger vybíjejí baterie telefonů, na kterých jsou nainstalované. Bývalý zaměstnanec Facebooku – George Hayward tvrdí, že je to záměrné.

Meta údajně využívá praktiky, které záměrně vybíjí baterie telefonů

George Hayward tvrdí, že ua vybíjením baterie může stát takzvané Negative Testing (negativní testování), které technologickým společnostem umožňuje vybíjet baterie telefonu a otestovat tak své aplikace, jak budou fungovat. George Hayward byl ze společnosti Meta údajně propuštěn právě proto, že se odmítl účastnit tohoto typu testování. „Řekl jsem manažerce: ‚Tohle může někomu uškodit,‘ a ona řekla, že když uškodíme několika málo lidem, můžeme pomoci větším masám. Každý datový vědec, který za něco stojí řekne: ‚Neškoďte lidem,'“ sdělil Hayward pro New Your Post.

Does a Phone Battery Last Normally 600x397 600x397x

Zdroj: Cellular News

Hayward byl Metou propuštěn minulý rok v listopadu a údajně na společnost podal žalobu u federálního soudu. Tento 33letý datový inženýr pracoval na aplikacích Facebook a Messenger. Jeho právní zástupce Dan Kaiser uvedl, že žaloba poukazuje především na to, že takovéto počínání ze strany společnosti Meta může uživatele vystavovat riziku, a to zejména v případě, že se dostanou do tísňové situace a potřebují například zavolat pomoc.

Žalobu musel Hayward nakonec, kvůli podmínkách v pracovní smlouvě, stáhnout. Jeho zástupce však uvedl, že by lidé měli vědět o tom, jaké praktiky velké technologické společnosti používají a jaký negativní dopad mohou mít právě na samotné uživatele.

Zdroj: phonearena.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat