Oppo představilo novinky, například domácí „trikordér“

Oppo představilo novinky, například domácí „trikordér“
2022-12-14T09:31:01+02:00
• 14. 12. 2022

Zdroj: Oppo

Oppo není jen dalším výrobcem na trhu. Tento asijský gigant stoupá čím dál výše a zřejmě v dohledné době začne konkurovat velmi silně firmám jako Samsung. Ostatně nedávno došlo k uzavření licenční dohody s Huawei a není to tak dávno, co tento výrobce oficiálně převzal kontrolu nad OnePlus. V rámci dnešní konference Oppo Inno Day 2022 došlo na představení několika novinek.

Huawei a Oppo uzavírají licenční dohodu kolem patentů

Oppo myslí i na jiná zařízení než jen smartphony

Oppo má ve svém portfoliu i jiná zařízení než jen smartphony. Právě dnes jsme se dočkali uvedení produktů, které bychom mohli nazvat jako příslušenství k mobilním telefonům. První novinka přichází z divize OPPO Health Lab. Novinka se jmenuje Oppo OHealth H1, což je malé diagnostické zařízení zaměřené na sledování životních funkcí a celkového zdraví.

OPPO INNO DAY OHealth H1 01 web 1200x900x

Zdroj: Oppo

Toto malé příslušenství je určeno dle společnosti do domácnosti a pro všechny členy rodiny. V sobě má zabudované nejrůznější senzory, pomocí kterých jde sledovat a měřit úroveň kyslíku v krvi, EKG, umí poslouchat činnost srdce a plic, měří srdeční frekvenci, tělesnou teplotu a také se nabízí sledování spánku. Oppo se chlubí také hmotností, která je 95 gramů. Bohužel přesnější specifikace nebyly uvedeny, stejně jako dostupnost nebo cena.

Další novinka se jmenuje Oppo Air Glass 2, což jsou brýle s asistovanou realitou. Váží jen 38 gramů a byla posílena samotná konstrukce oproti předchozímu modelu. Výrobce se chlubí také první difrakční vlnovodnou čočku SRG na světě. Díky nim podpoří korekci zraku a další přizpůsobení.

OPPO INNO DAY Air Glass 2 2 1024x567x

Zdroj: Oppo

Oppo uvádí, že tyto brýle například nabízí zobrazení překladu v reálném času, ale také se nabízí telefonování, zobrazování navigace, převádět hlas na text. Jde tedy spíše o takový doplněk, který má zjednodušit život.

„Když čelíme takovým výzvám, s jakými se v současnosti potýká technologický průmysl, věříme, že jedinou cestou vpřed je pokračovat v inovacích a překonávat nové hranice,“ řekl Pete Lau, senior viceprezident a produktový ředitel společnosti OPPO. „V duchu našeho motta ‚Inspiration Ahead‘ bude OPPO i nadále přinášet uživatelům špičkové produkty a technologie, které podporují chytřejší život pro všechny,“ dodává.

Poslední novinka se týká přímo smartphonů. Oppo již uvedlo a používá MariSilicon X, tedy specializovaný zobrazovací procesor typu NPU. Nyní zde máme další novinku nazvanou MariSilicon Y, která se dá klasifikovat jako jeden z prvních Bluetooth SoC. Dle Oppo nabízí o 50 % větší šířku pásma. Samotný výpočetní výkon je 590 GOPS a zvládá přenášet 24bitový/192kHz ultračistý bezeztrátový zvuk. Firma hodně bude cílit na používání v případě prostorového zvuku. Novinka se tak objeví i v jiných produktech než jen ve smartphonech.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat