watchOS 9 má reálný úsporný režim

watchOS 9 má reálný úsporný režim
2022-11-22T15:00:12+02:00
• 22. 11. 2022

Zdroj: Techcrunch

Apple Watch do příchodu aktualizace watchOS 9, která dorazila v září, nedisponovaly žádným úsporným režimem, jako je tomu například u iPhonu, nebo MacBooku. Jediné co nabídly, byla takzvaná rezerva, která v téměř vybitém stavu zobrazila čas.

Ja funguje režim nízké spotřeby ve watchOS 9?

S příchodem watchOS 9 došlo ke změně a do hodinek Apple Watch dorazil očekávaný režim nízké spotřeby. Na hodinkách ho můžete aktivovat buď z ovládacího centra klepnutím na procento nabití baterie, nebo v nastavení hodinek. Režim nízké spotřeby  upozorní uživatele, když energie klesne pod 10 %. Při nabíjení dojde k jeho automatickému vypnutí při nabití nad 80 %.

low power mode 1196x666x

Zdroj: Tomsguide

Co vlastně režim nízké spotřeby přináší? Pokud jej aktivujete, dojde k vypnutí funkce Trvale zapnutého displeje, k vypnutí upozornění na srdeční tep, upozornění na arytmii srdce, sledování srdeční frekvence a měření okysličení krve a také upozornění na cvičení.

Pokud nebude k hodinkách připojen iPhone, dojde k vypnutí Wi-Fi, případné konektivity do sítě. V případě, že budou hodinky připojeny k telefonu, dojde k odložení veškerých zasílaných oznámení a budou doručeny jen jednou za hodinu. Celkově dojde ke snížení výkonu a tím pádem bude celý systém včetně animaci pomalejší.

Zdroje: gsmarena.com, ithome.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat