Redmi Note 12 Discovery Edition neumí slibované 210W rychlé nabíjení

Redmi Note 12 Discovery Edition neumí slibované 210W rychlé nabíjení
2022-11-02T13:30:23+02:00
• 2. 11. 2022

Zdroj: notebookcheck

Společnost Redmi, patřící pod křídla koncernu Xiaomi, minulý týden vydala celou novou řadu chytrých telefonů Note 12:

  • Redmi Note 12
  • Redmi Note 12 Pro
  • Redmi Note 12 Pro Plus
  • Redmi Note 12 Discovery Edition

Superrychlé nabíjení: 210 W

Právě poslední zmiňovaný model má nabídnout baterii o kapacitě 4300 mAh v kombinaci se superrychlým 210W nabíjením. Výrobce uvádí, že Redmi Note 12 Discovery Edition je možné nabíječkou o výkonu 210 W plně nabít za těžko uvěřitelných 9 minut. Tuto proklamovanou schopnost prověřila nezávislá testovací laboratoř Charger Labs. Závěr? Reálně naměřené hodnoty úplně neodpovídají hodnotám, které Redmi slibuje. I tak jsou ovšem fantastické.

Redmi Note 12 Discovery Edition

Zdroj: gizmochina

Během testu dosáhlo Redmi Note 12 Discovery Edition maximálního nabíjecího výkonu 184,85 W po dobu přibližně 3 minut. Takovýto výkon nedokázal přístroj udržet dlouhodobě, většinu času probíhalo nabíjení při hodnotách sice nižších, ale přesahujících 120 W.

V průběhu testu Charger Labs se baterie Redmi Note 12 Discovery Edition plně nabila v čase 10 minut, 10 sekund. Tyto naměřené údaje jsou sice o něco vyšší, než výrobcem slibovaných 9 minut na 100% nabití, ale i tak jsou mnohem lepší, než jakých dosahuje jakýkoliv jiný existující smartphone.

Možná ještě překvapivější je ale fakt, že Redmi dokáže dosahovat takovýchto výkonů, aniž by docházelo k extrémnímu zahřívání přístroje. Maximální naměřená teplota Redmi Note 12 Discovery Edition během testu totiž byla pouze 43,3 °C. Je to dáno do značné míry tím, že smartphone je vybaven rozměrným VC chladícím systémem o velikosti 3.000 mm².

VC (Vapor Chamber) chladící systém je technologie založená na odvodu tepla pomocí odpařující se kapaliny, která je uzavřena v kovové konstrukci. Princip je takový, že horká kapalina se vypaří, v kovové konstrukci se postupně ochladí, až následně opět zkondenzuje do kapalného skupenství a vrátí se zpět na původní místo. Oproti podobným chladicím technologiím (např. Heat Pipes) je VC chlazení mnohem účinnější, protože díky svému plochému tvaru dokáže absorbovat teplo efektivněji. Nevýhodou je naopak cena – Vapor Chamber chladič je mnohem náročnější na výrobu, a tedy i dražší. Jak je ale vidět na konkrétním případě smartphonu Redmi Note 12 Discovery Edition, s pomocí této technologie je možno dosáhnout výsledků, které byly ještě nedávno nemyslitelné.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat