iPhony 15 by pravděpodobně mohly přijít bez fyzických tlačítek

iPhony 15 by pravděpodobně mohly přijít bez fyzických tlačítek
2022-11-02T15:00:53+02:00
• 2. 11. 2022

iPhone 14 Pro; zdroj: Dotekománie

Od uvedení nových iPhonů 14 uběhlo pár týdnů a už se množí spekulace o tom, jak by mohly vypadat nové iPhony 15 a co nového a zajímavého by mohly přinést. Jednou z novinek, o které se spekuluje, je, že by nejvyšší modely iPhonu 15 mohly přijít kompletně bez hardwarových tlačítek.

Přijdou iPhony 15 kompletně bez tlačítek?

Jeden ze známých tipérů, Ming- Chi Kuo, který se specializuje na novinky kolem Apple produktů nastínil, jak by mohly vypadat nové iPhony 15, které by měly být uvedeny příští rok. Kuo tvrdí, že by Apple chtěl u jeho nejvyšších modelů kompletně odstranit hardwarová tlačítka a nahradit je pouze kapacitními s haptickou odezvou. Jedná se o tlačítka pro regulaci hlasitosti a vypínací tlačítko.

iPhone14Plus 11 6000x3368x

iPhone 14 Plus; zdroj: Dotekománie

Podobný krok Apple udělal například v době uvedení iPhonu 7, kdy telefony zbavil hardwarového domovského tlačítka a nahradil ho haptickým. Stejný osud potkal i všechny MacBooky, které od roku 2015 rovněž obdržely touchpady s haptickou odezvou.

Apple tuto změnu pravděpodobně zavede pouze u svých prémiových telefonů, tedy u modelů iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra. Podle Minga by dodavateli technologie pro haptickou odezvu měly být společnosti Luxshare ICT a AAC. Obě tyto společnosti, které působí v Číně, očekávají pro rok 2023 80-100 % nárůst dodávek.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat