Google Chrome brzy ukončí podporu pro Windows 7 a 8

Google Chrome brzy ukončí podporu pro Windows 7 a 8
2022-11-05T07:25:16+02:00
• 4. 11. 2022

Zdroj: Google

[winphone cena=“][/winphone]Je to již nějaký čas, co Microsoft vydal Windows 7 a následně i Windows 8. Tyto systémy sice stále má určité procento uživatelů nainstalováno, ale většina jich již přešla na WIndows 10, nebo Windows 11.

Google Chrome brzy pouze pro Windows 10 a novější

Microsoft ukončil podporu pro Windows 7 již v lednu 2020 a podporu Windows 8 plánuje ukončit 23. ledna příštího roku. Tyto systémy tak již nebudou dostávat aktualizace a jejich používání tak bude, resp. v případě Windows 7 již je, na vlastní riziko. Systémy totiž již nebudou dostávat aktualizace zabezpečení. Na tuto skutečnost reaguje i Google, který chce pro tyto dva systémy ukončit podporu s verzí 110, která by měla být uvolněna příští rok v únoru. Poslední verzí, která tak bude pro Windows 7 a 8 dostupná, bude verze 109.

google chrome 1518x1016x

Zdroj: Google

Starší verze Chromu budou nadále fungovat, ale pro uživatele těchto operačních systémů nebudou vydány žádné další aktualizace. Pokud aktuálně používáte Windows 7 nebo Windows 8.1, doporučujeme vám přejít na podporovanou verzi Windows před tímto datem (23. 2. 2023), abyste měli jistotu, že budete i nadále dostávat nejnovější aktualizace zabezpečení a funkce Chrome,“ uvádí Google.

Z výše uvedeného vyplývá, že uživatelé starších Windows sice již nebudou dostávat nové aktualizace, nicméně budou moci i nadále používat starší verze Chrome.

Zdroje: phandroid.com, support.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat