Fitbit zřejmě chystá hodinky pro děti

Fitbit zřejmě chystá hodinky pro děti
2022-11-12T11:30:26+02:00
• 12. 11. 2022

Fitbit Ace 3; Zdroj: Fitbit

Přední výrobci chytrých hodinek a náramků se zpravidla soustřeďují na vybavenější modely, nabízejí lepší materiály a snaží se o co nejširší využití senzorů. Je zde ale také kategorie dětských hodinek, kde ale působí spíše méně známější společnosti, které se více soustřeďují na samotnou cenu. Nyní to vypadá, že by se právě firma Fitbit, kterou vlastní Google, pokusila vytvořit chytré dětské hodinky.

Fitbit pro děti

Fitbit má ve svém portfoliu chytrý náramek cílený i na děti, ale nenabízí se zde moc široké možnosti. Ještě před odkupem samotným Googlem byl v plánu projekt, který měl přinést hodinky s kamerou, o čemž se spekulovalo, že by mohl být cílen právě na děti a rozšířené možnosti nejen komunikace. Byl ale zrušen a Google nastavil spíše trochu jiný směr.

Fitbit Ace 3 Render 3QTR Core Cosmic Blue Astro Green Clock Default Shadow 2000x2000x Fitbit Ace 3 Render 3QTR Core Black Sport Red Clock Default Shadow 2000x2000x

Fitbit Ace 3; Zdroj: Fitbit

Zdroje ale nyní naznačují, že se ve Fitbitu pracuje na projektu Eleven. V rámci něco se má pracovat na hodinkách se zacílením na děti a mladší teenagery. Hlavní předností má být podpora pro mobilní sítě a také GPS. Nejenže by se mělo jednat o malý mobilní telefon na zápěstí, ale také se nabízí možnosti pro rodičovské funkce, jako je třeba lokalizace nebo vytýčení bezpečné zóny.

Dokonce má být součástí i dodatečný program, v rámci kterého by za poplatek měl majitel dostávat nové řemínky na periodické bázi. Není ale jasné, jestli hodinky budou mít systém Wear OS nebo Fitbit OS. Zatím se pracuje na celkovém konceptu a údajně by měly hodinky spatřit světlo světa v roce 2024.

Fitbit má šanci přinést právě do tohoto segmentu první prémiové hodinky zaměřené na děti. Zde nepůsobí Samsung ani Apple, takže se nabízí poměrně zajímavá příležitost pro růst.

Zdroje: 9to5google.com, businessinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat