Xiaomi zřejmě ukončí synchronizace fotek a videí ve své aplikaci

Xiaomi zřejmě ukončí synchronizace fotek a videí ve své aplikaci
2022-10-14T08:00:34+02:00
• 14. 10. 2022

Zdroj: Xiaomi

Kdejaká společnost nabízí cloudové úložiště, do kterého si můžete mimo jiné zálohovat své vlastní soubory. V případě smartphonů je zde poměrně široké množství služeb a dá se říci, že hlavní hráči nabízí svůj vlastní ekosystém. V případě Xiaomi je k dispozici Xiaomi Cloud, na který je napojena aplikace Galerie pro správu fotek a videí ve smartphonu, zejména obsahu z foťáku. Ukazuje se, že se chystá ukončení synchronizace do Xiaomi Cloud.

Zálohování fotek a videí

První je nutno podotknout, že zatím nic nebylo oficiálně ohlášeno a není jasné, kdy dojde k ukončení synchronizace obsahu do Xiaomi Cloud. Všechny informace pocházejí od zdroje, který získal pracovní verzi textu, která se bude zobrazovat uživatelům. V ní není definován konkrétní datum ukončení, ale mělo by se tak stát ještě v tomto roce.

Vzhledem k tomu, že do konce 2022 nezbývá mnoho času, tak celý proces bude zřejmě poměrně rychlý. Není ale jasné, co se stane se samotnou aplikací. Text uvádí, že bude ukončena funkce pro synchronizování. Současně se dozvídáme, že uživatel si bude moci stáhnout veškeré fotky a videa do zařízení, ale kromě toho se nabídne ještě jedna možnost.

Xiaomi Gallery to Google Photos 1280x488x

Zdroj: xiaomiui (se souhlasem)

Xiaomi připravuje přesunutí obsahu do Google Fotek. Máme k dispozici náhled samotného postupu migrace obsahu. Vypadá to, že pokud si nestáhnete všechny fotky a videa takto synchronizovaná z Xiaomi Cloud, dojde ke konci roku k jejich smazání, ale v tomto si zatím nejsme jisti.

Zatím nevíme, co vede Xiaomi k takému rozhodnutí, ale je možné, že zde nastanou změny v rámci Xiaomi Cloud. Ten v základu nabízí zdarma 5 GB prostoru, přičemž si jde dokoupit větší úložiště. Zatím si ale budeme muset počkat na oficiální oznámení a také upřesnění termínů a podmínek.

Zdroje: xiaomiui.net, twitter.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat