Facebook ukončuje službu Bulletin

Facebook ukončuje službu Bulletin
2022-10-07T09:35:45+02:00
• 7. 10. 2022

Zdroj: Meta

Facebook v poslední době dělá změny v rámci skupin, stránek a dokonce i samotného vzhledu, ale ne všechny novinky jsou dostupné ihned a pro všechny. Jde vidět ale poměrně větší posun ke sjednocení aplikací a webu. I tak dochází k ukončování některých služeb a funkcí. Nedávno například skončil projekt mikro sociální sítě pro sousedy. Dnes zde máme další ukončení.

Facebook už nechce propojovat sousedy a sousedky

Facebook Bulletin

Meta patří mezi ty společnosti, které se nebojí napodobit funkci nebo službu jiné společnosti jen proto, aby nedala důvod uživatelům k využívání produktů konkurence. Twitter například odkoupil a pak přímo integroval službu na zasílání newsletterů, tedy informativních e-mailů. Meta na to reagovala spuštěním Bulletin.

Konkrétně jsme se dočkali novinky v polovině minulého roku a ačkoliv Bulletin oslavil první narozeniny, tak nastal čas ukončení tohoto pokusu. Celý projekt se měl soustředit na podporu nezávislých autorů a nabídnout jim lepší způsob, jak oslovit co nejvíce čtenářů. Sice jsme zmiňovali Twitter je jeho systém, ale spíše se jednalo o konkurenci pro Substack.

Screenshot 15 1274x712x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Poslední informace o službě Bulletin uvádí, že na této platformě existovalo přes 115 tvůrců, přičemž více než polovina měla přes tisíc odběratelů. Jedná se o velmi malá čísla, když vezmeme v potaz, že služba existovala pod tak velkou společností jako Meta. Je tak očividné, že ukončení je přímo spojené s malým zájmem. Současně se Bulletin asi nevyplatil a celý projekt bude ukončen. Konkrétně se tak stane na začátku příštího roku. Meta se chce soustředit na vytvoření robustnějších produktů pro tvůrce, ale co to bude, zatím nevíme. Možná jen podpoří stávající funkce své sociální sítě.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat