Google brzy spustí novou funkci ve službě Sdílet nablízko

Google brzy spustí novou funkci ve službě Sdílet nablízko
2022-09-11T16:30:45+02:00
• 11. 9. 2022

Google pracuje na nové funkci, která bude součástí služby Sdílet nablízko. Nová funkce Self Share by měla umožnit uživatelům snadnější sdílení souborů mezi zařízeními pod stejným Google ID.

Nová funkce Self Share ve službě Sdílení nablízko

První informace o této funkci se objevily počátkem tohoto roku. Google nyní oznámil, že se tato funkce dostane k uživatelům během několika příštích týdnů. Sdílení nablízko je v podstatě ekvivalent pro službu AirDrop od Applu a nabízí sdílení souborů napříč zařízeními Android a ChromeOS pod jedním Google ID. Sdílet lze fotografie, videa, nebo i celé složky. V současné době musí uživatel každou žádost o sdílení schválit, což není úplně ideální, pokud sdílíte více souborů najednou.

1 Nearby Share self share 6Do6wVJ 2096x2096x

Zdroj: Google

Nová funkce Self Share by měla právě odstranit nutnost schvalovat každou žádost samostatně. Nově bude stačit při sdílení vybrat příslušné zařízení s Androidem, které je přihlášeno k vašemo Google účtu a přenos začne automaticky do daného zařízení i přes to, že bude mít vypnutou obrazovku. Společnost Google v tuto chvíli neposkytla přesný termín, kdy bude nová funkce zavedena, nicméně se očekává, že by to mohlo být v řádu několika příštích týdnů.

Zdroje: xda-developers.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat