Google začíná řešit nejotravnější problém Wear OS

Google začíná řešit nejotravnější problém Wear OS
2022-08-21T09:35:37+02:00
• 21. 8. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

5

Trh s chytrými hodinkami není tak jednoznačně rozdělen jako ten mobilní. Na výběr máte mnoho typů chytrých hodinek s různými systémy a také v různých cenových hladinách. Google se nějakou dobu snaží zaujmout dominantní postavení, ale tak nějak mu to nevychází. Dokonce si přizval firmu Samsung, která aktivně napomáhá s vývojem. Bohužel hodinky s Wear OS mají jednu podstatnou nevýhodu, když měníte mobilní telefon. Musíte hodinky uvést do továrního nastavení, přičemž přijdete o veškerá nastavení, ale to asi bude brzy minulostí.

Wear OS a záloha

Již existují návody, jak přepojit hodinky s Wear OS na nový mobilní telefon bez nutnosti uvedení do továrního nastavení, ale nejde zrovna o jednoduchý a rychlý proces. Googlu jednoduše chybí systém zálohování hodinek, prostě něco po vzoru Androidu. Jak se ale ukazuje, tak se na tomto problému pracuje, respektive na absenci této základní funkce.

Nejnovější beta verze Google Play Služeb obsahuje části kódu naznačující, že brzy budeme moci zálohovat nastavení hodinek do Google One, tedy osobního cloudového prostoru. Bohužel ale nevíme, co všechno bude záloha obsahovat. Předpokládáme, že součástí budou nainstalované aplikace, nastavení hodinek, účty a snad i ciferníky. Zbytek ani není potřeba, jelikož většina aplikací pracuje s daty uloženými v cloudu.

ezgif 2 816cc98a3c 600x338x

Zdroj: Google

Pokud ale budou součástí uživatelské účty, třeba i platební karty, tak se bude jednat o velmi užitečnou funkci. Zejména když budete měnit mobilní telefony nebo dokonce i samotné hodinky. Je ale otázkou, jak dlouho budeme čekat na novou funkci a co vše zvládne.

Google ukázal Pixel Watch, své první hodinky [aktualizováno]

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Hana Žďárská

21. 8. 2022, 11:11

Google by především měl vyřešit problém s placením hodinkami, který má hodně lidí po změně GooglePay na Peněženku. Do nových hodinek karta nejde přidat, hlásí to chybu. Nejdřív jsem myslela, že je to mezi Google a Samsungem, je nás dost na Samsung fóru, jsou i tací, kteří v hodinkách kartu již měli a po přechodu jim nejde platit. Jenže už i do Samsung fóra se ozvali lidé s hodinkami i telefony jiných značek se stejným problémem. Je to mezi Wear OS a Peněženkou.

Hakus von Tyros

21. 8. 2022, 11:57

U Galaxy Watch 4 LTE jsem při přechodu na peněženku žádný problém nezaznamenal.

Hana Žďárská

21. 8. 2022, 12:00

Já mám nové Watch4 a přidat karta do peněženky nejde. Na Samsung podpoře říkali, že o problému vědí, že ho má hodně lidí a že ho s Google řeší.

Hana Žďárská

23. 8. 2022, 23:24

Tak sláva, dnes večer se Peněženka aktualizovala a karta už přidat šla.

PavelFlajshans1

21. 8. 2022, 10:44

Pokud by token platební karty šel zálohovat, šlo by největší bezpečnostní díru co znám. Pochybuji, že by to karetní asociace povolily. Token platební karty je vždy uložen v security chipu, který je designován tak, že už ho nikdy neopustí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat