Facebook Gaming končí a poměrně rychle

Facebook Gaming končí a poměrně rychle
2022-08-30T15:00:33+02:00
• 30. 8. 2022

Zdroj: Meta

Trh s hrami je lukrativní příležitostí pro jakoukoliv společnost, vývojářské studio nebo i hráče. Není talk divu, když se velké společnosti snaží zapojit a utrhnout si nějaký podíl. Mezi takové patří i Meta, která svou síť obohacuje o herní prvky již řadu let. V roce 2020 jsme se dokonce dočkali dedikované aplikace Facebook Gaming, která se vzápětí dostala i na iOS. Projekt nyní ale končí.

Facebook Gaming končí a rychle

Sice oficiální blog služby Facebook Gaming stále mlčí, tak samotná aplikace již zobrazuje hned po spuštění informaci, že Facebook Gaming bude ukončeno. Stane se tak konkrétně již 28. října, přičemž po tomto datu bude aplikace kompletně zrušena a bude nepoužitelná. Nebude se v tomto případě jednat o scénář postupného ukončování.

Od 28. října 2022 už nebude dostupná aplikace Facebook Gaming pro iOS a Android. Od tohohle data už aplikace nebude fungovat. Svoje data ohledně vyhledávání v herní aplikaci si můžete stáhnout tady. Chceme vám všem ze srdce poděkovat za vše, co jste od spuštění této aplikace udělali pro vybudování prosperující komunity hráčů a fanoušků. Bylo to skutečně komunitou vedené úsilí přinést na Facebook nové herní funkce. Navzdory této zprávě se naše poslání spojovat hráče, fanoušky a tvůrce s hrami, které mají rádi, nezměnilo a své hry, streamery a skupiny stále najdete v oddílu Hry v aplikaci Facebook. – Tým pro Facebook Gaming

Dá se říci, že Meta má již dost zkušeností z této aplikace a všechny své snahy bude věnovat sekci Hry přímo v sociální síti Facebook a také v aplikacích pro Android a iOS.

2020 04 20 114351 1440x2960x 2020 04 20 114342 1440x2960x 2020 04 20 114327 1440x2960x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Ostatně jsme očekávali takový konec, když například verze pro Android dostala poslední aktualizaci před skoro 9 měsíci. Od té doby se Meta moc nestarala a mezitím vyvíjela a upravovala právě sekci Hry v aplikaci Facebook.

Zdroje: phandroid.com, videogameschronicle.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat