Meta končí s výrobou zařízení pro chytré videohovory Portal

Meta končí s výrobou zařízení pro chytré videohovory Portal
2022-06-15T15:02:57+02:00
• 15. 6. 2022

Zdroj: Meta

1

Společnost Meta, která vlastní Facebook, WhatsApp či Instagram, plánuje ukončit výrobu zařízení pro videohovory Portal. Místo toho se plánuje zaměřit na zařízení pro podniky, jako jsou konferenční hovory.

Změna strategie, o níž jako první informoval server The Information, přichází v době, kdy Meta přehodnocuje své ambiciózní hardwarové plány a zároveň se obává, že investoři nebudou chtít utrácet další miliardy dolarů za projekty, které se jí zatím finančně nevyplatily. Navíc jim v měsíci červnu odešel již třetí vysoce postavený vedoucí pracovník. Mluvčí společnosti Meta se k situaci odmítl vyjádřit.

portal Facebook

Zdroj: Facebook

 

Utlumení ne příliš úspěšných produktů

Řada Portal debutovala v roce 2018 se dvěma displeji určenými jako specializované zařízení pro videohovory. Podporovaly také aplikace pro činnosti, jako je poslech hudby na Spotify a streamování videí na Food Network. Displeje však měly omezenou funkčnost a jejich propojení se společností Facebook, která se tehdy potýkala s následky skandálu Cambridge Analytica, a tak na klidu nepřidalo ve vztahu k osobní bezpečnosti, mít doma kameru od Facebooku.

Od té doby byly vydány nové verze, včetně přenosného Portal Go, ale kromě nástupu pandemie se zařízení nestaly velkým hitem. Společnost IDC odhaduje, že Meta v roce 2021 expedovala 800 000 kusů zařízení Portal, což podle The Information představuje méně než 1 % celosvětového trhu s chytrými reproduktory a displeji. Společnost Meta v současné době prodává čtyři produkty Portal, od kamery připojené k televizoru za 99 dolarů (2 300 Kč) až po chytrý displej za 349 dolarů (8 200 Kč).

Zdroje: theverge.com, protocol.com, theinformation.com, businessinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

René Fírek

15. 6. 2022, 23:42

Kolik bylo prodáno v CR? Děkuji za odpověď.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat