realme odhaluje nové až 200W UltraDart nabíjení, jako první se jej máme dočkat v realme GT Neo3

realme odhaluje nové až 200W UltraDart nabíjení, jako první se jej máme dočkat v realme GT Neo3
2022-03-03T13:30:15+02:00
• 3. 3. 2022

Zdroj: Realme

Na aktuálně probíhaném veletrhu MWC se výrobci předhánějí v tom, kdo představí modernější a lepší technologie, včetně technologií rychlého nabíjení. Před několika dny svou vylepšenou technologii představilo OPPO a nyní se přidává také sesterské realme. Novinka nese název UltraDart a přináší ještě vyšší výkony pro nabíjení.

OPPO na MWC představuje spoustu novinek v čele s vylepšeným rychlonabíjením

UltraDart nabíjení až 200 watty

Extrémně rychlé nabíjení není pro realme žádnou novinkou, tento výrobce má ve svém portfoliu mnoho smartphonů s podporou vlastního protokolu Dart Charge. realme dokonce jako jedno z prvních přineslo technologii 65W nabíjení u svého modelu realme 7 Pro (recenze), jehož nabití do plna zabralo něco přes půl hodiny. Nová technologie UltraDart tyto hodnoty ale ještě výrazně zkrátí, nabíjení výkon totiž bude dosahovat hodnoty až 200 wattů.

gsmarena 0003 727x269x

Zdroj: GSM Arena

Zajímavý je fakt, že výkon nabíjení se má pohybovat v rozmezí 100 až 200 wattů, každé jednotlivé zařízení tak bude zřejmě podporovat odlišný maximální výkon. realme také podobně jako OPPO vyvinulo nabíjecí algoritmu, který bude během nabíjení chytře regulovat teplotu, společnost také uvádí, že teplota zařízení nepřesáhne 43°C ani během zatěžování procesoru, například během hraní. Myslelo se také na životnost baterie, technologie Ultra Battery Protection má baterii udržet v 80% kondici alespoň po 1000 nabíjecích cyklů.

gsmarena 001 727x252x

Zdroj: GSM Arena

První zařízení s novou technologií rychlonabíjení má být chystané realme GT Neo3, jehož nabíjecí výkon se zastaví na 150 wattech. Vzhledem k zařazení do střední třídy lze očekávat, že si výrobce nechá maximální výkon pro prémiovější zařízení, stejně jako 100W nabíjení pro levnější smartphony. Na představení očekávaných novinek si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat, společnost prozatím termín uvedení neprozradila.

csm 007dP9zpgy1gztc52ya5sj31o02yonpd e404064754 738x1313x

Zdroj: NotebookCheck

Zdroje: gsmarena.com, notebookcheck.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat