OPPO na MWC představuje spoustu novinek v čele s vylepšeným rychlonabíjením

OPPO na MWC představuje spoustu novinek v čele s vylepšeným rychlonabíjením
2022-02-28T15:00:56+02:00
• 28. 2. 2022

Na aktuálně probíhaném veletrhu MWC (Mobile World Congress) nejeden výrobce ukazuje své novinky, přičemž výjimkou není ani čínské OPPO. Před několika málo dny jsme se dočkali očekávaných top modelů Find X5 a Find X5 Pro. Obě novinky mají společnou rychlost drátové nabíjení, které lze provozovat až 80 watty, dnes ale společnost ukazuje, že v budoucnu se budeme moct těšit na mnohem výkonnější nabíjení.

Oppo představilo top modely Find X5 Pro a Find X5

SUPERVOOC nabíjení až 240 watty

Nabijecí technologie SUPERVOOC je tu s námi již řadu let, OPPO jej světu představilo již v roce 2014. Dnes ale posouvá hranice nabíjení ještě o kus dále, představilo totiž vylepšené nabíjení s podporou až 240 wattů. Daná technologie je však pouze ve fázi testování, ukázkové zařízení s baterií o kapacitě 4500 mAh však dokáže do plna dobít za neskutečných 9 minut.

OPPO na MWC predstavilo radu novinek 01 800x579x

Zdroj: OPPO

Mnohem zajímavější je tak momentálně SUPERVOOC nabíjení s výkonem „pouhých“ 150 wattů, které i přesto stejně velkou baterii dokáže dobít na poloviční kapacitu za 5 minut, do 100 % nabíjení zabere stále extrémně krátkých 15 minut.

OPPO SuperVooc 02 1276x1276x OPPO SuperVooc 03 1276x1276x

Zdroj: OPPO

Vzhledem k takto vysokým nabíjecím výkonům nastává otázka, jak na tom bude po nějakém čase baterie, OPPO však přišlo s řešením. Technologie OPPE Battery Health Engine je nová technologie, která již debutovala v novinkách Find X5, díky ní se pak životnost baterie až dvakrát prodlouží. V praxi by to tak mělo znamenat, že se baterie bude držet na 80 % své původní kapacity po dobu 1600 nabíjecích cyklů, což je oproti dosavadním 800 cyklům dvojnásobek.

OPPO SuperVooc 05 1276x1276x

Zdroj: OPPO

Nový a menší adaptér

K takto rychlému nabíjení se samozřejmě potřeba také dostatečně výkonný nabíjecí adaptér potažmo ještě kabel. OPPO tak uvedlo uvedlo i nový 150W adaptér, poprvé s technologií GaN, tedy nitridem galia. Hlavní výhoda technologie GaN tkví zejména v hustotě nabíjecího výkonu, při stejné velikosti jsou adaptéry schopny dodávat mnohem větší nabíjení příkon.

OPPO SuperVooc 04 1276x1276x

Zdroj: OPPO

Novému adaptéru pak nebude chybět podpora PD (Power Delievery) nebo PPS (Programmable Power Supply), bude jím tak možné dobít například i notebooky a jiná různá zařízení.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat