Google Workspace Essentials Starter je dostupný v Česku aktualizováno

Google Workspace Essentials Starter je dostupný v Česku [aktualizováno]
2022-02-28T18:00:56+02:00
• 28. 2. 2022

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

Aktualizováno 28. 2.

Na začátku února Google představil Google Workspace Essentials Starter. Jedná se o službu zdarma, která má své omezení, ale hodí se například pro jednotlivce nebo menší společnosti, případně soukromníky. Nevěděli jsme, kdy se dostane do Česka, ale jak nás informoval čtenář Jiří Bartál, novinka je nově dostupná i v naší zemi. Pakliže máte zájem o tuto verzi, navštivte oficiální stránky.

Služba Google Workspace Essentials Starter byla navržena tak, aby ji lidé mohli v práci používat se svými stávajícími e-mailovými adresami a spolupracovat se členy týmu. Získáte celou řadu dalších služeb na firemní úrovni bez dalších poplatků včetně pluginu služby Microsoft Outlook pro Disk a Meet a funkce týmové správy, jako jsou přidávání a odstraňování uživatelů pro snazší spolupráci a sdílení souborů.

Původní článek 7. 2.

Google běžným uživatelům nabízí poměrně hodně služeb zdarma, ale je zde také program Google One. Ten ve své podstatě stojí na rozšíření prostoru v cloudu, ale u některých dražších verzí se nabízí služby navíc. Pro firmy jde zde ale Google Workspace v několika variantách. Platí se za každého uživatele a nejlevnější varianta začíná na 4,68 eurech za osobu. Google ale překvapil uvedením Google Workspace Essentials Starter.

Google Workspace Essentials Starter

Nová verze Google Workspace Essentials Starter je zcela zdarma a není nutné platit za každého uživatele. Novinka se hodí pro podnikatele a menší společnosti, které mají maximálně 25 zaměstnanců. Tato verze obsahuje služby jako Disk, Meet, Chat, Jamboard, Úkoly, Kalendář, správu účtů a Sites.

1 Accelerate projects with modern collabormax 2000x2000 2000x1125x

Zdroj: Google

Asi byste si řekli, že novinka bude konkurovat základní placené verze, ale u Google Workspace Essentials Starter chybí jedna podstatná služba. Nenajdete zde Gmail, takže výše uvedené služby můžete používat jen se svým existujícím účtem na infrastruktuře, na kterou jste zvyklí. Navíc každý účet bude mít maximálně 15 GB prostoru. Jsou zde i další omezení, například pro konference a podobně.

Google uvádí, že novinka bude k dispozici v polovině února. Zatím nevíme, jestli se ihned objeví i v nabídce české verze. Google Workspace Essentials Starter bude asi největším lákadlem pro případné zájemce. Nebude totiž složitě následně přejít na placenou verzi a získat více služeb.

Zdroje: 9to5google.com, cloud.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat