Android aplikace míří do Windows 11, zatím s jedním omezením

Android aplikace míří do Windows 11, zatím s jedním omezením
2022-02-16T09:30:33+02:00
• 16. 2. 2022

Zdroj: Microsoft

Microsoft se chlubil, že systém Windows 11 dostane přímou podporu Android aplikací, ale nakonec jsme se dočkali zklamání, když celá funkcionalita nebyla k dispozici v den vydání stabilní verze systému. Místo toho se jí dočkali s nějakým zpožděním jen účastníci beta testování. Dnes Microsoft představuje funkci pro běžné uživatele, ale i tak je zde stále jedno podstatné omezení.

Windows 11 příští měsíc dostane podporu Android aplikací

Windows 11 a Android aplikace

Microsoft vydal aktualizaci systému Windows 11, která obsahuje několik modifikací. Například budete moci vypnout mikrofon přes ikonu u hodin v rámci probíhajícího hovoru nebo se nabízí jednodušší sdílení obrazu aplikací do Microsoft Teams. Dále došlo na přidání hodin na sekundární monitor a také došlo na změnu designu aplikací Media Player a Poznámkový blok.

Podstatnější novinkou pro některé uživatele je přímá podpora Android aplikací. Bohužel se stále jedná o preview, což je označení společnosti Microsoft pro beta verzi. Navíc integrace Amazon AppStore je dostupná v tuto chvíli jen pro uživatele v USA. Společnost jen uvádí, že se pracuje na rozšíření dostupnosti, ale nebyl zveřejněn jakýkoliv bližší časový rámec. Dle Microsoftu je obsaženo na 1000 aplikací a her, které budete moci instalovat a spustit na svém zařízení s Windows 11.

External Desktop Clock 1024x683 1024x683x

Zdroj: Microsoft

Není ale nutné využívat jen integraci Amazon AppStore, jsou zde i jiné možnosti, jak dostat aplikace do systému nebo WSA Pacman. Jsou zde i minimální požadavky na systém. Potřebujete minimálně procesory Intel 8. generace, AMD Ryzen 3000 a Snapdragon 8c. Dále je zapotřebí mít aspoň 8 GB RAM a SSD disk. Jakmile se dozvíme, kdy bude novinka dostupná i mimo USA, aktualizujeme článek.

Zdroje: blogs.windows.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat