WSAtools nově umožní zálohovat Android aplikace na Windows 11

WSAtools nově umožní zálohovat Android aplikace na Windows 11
2022-01-06T08:00:16+02:00
• 6. 1. 2022

Zdroj: Diit.cz

Aplikace WSAtools, která byla vyvinuta vývojářem Simonem Francem, umožní nově, v rámci připravované aktualizace, zálohovat a následně obnovit Android aplikace v rámci operačního systému Windows 11.

WSAtools je šikovná aplikace pro instalaci jakékoliv aplikace pro Android

Microsoft již nějaký čas testuje možnost spouštět vybrané aplikace pod nejnovějším systémem Windows 11. Netrvalo dlouho a mnoho vývojářů začalo tuto funkcionalitu využívat pro další rozvoj a vylepšení. Jedním z nich je právě Simone Franco, který vyvinul nástroj WSAtool. Tato aplikace pro Windows 11 jednak usnadní instalaci Android aplikací pod Windows, ale umožní i jejich zálohu a obnovu. Navíc WSAtools umožní instalovat v podstatě jakoukoliv aplikaci pro Android. Microsoft v současné době podporuje jen pár vybraných, které jsou k dispozici na Amazon Appstore.

windows 10x darkmode 830x553x

Zdroj: Windows Central

Aplikace WSAtool je k dispozici v Microsoft Store a aktuálně se připravuje aktualizace na verzi 0.2.0. Tato verze kromě instalace aplikací podporuje i jejich zálohu, a to včetně uživatelských dat. Po obnovení budou aplikace ihned k dispozici a plně funkční. Záloha probíhá formou snapshotu celého virtuálního disku, který je používán jako subsystém Windows, na němž běží Android aplikace. Kromě toho aktualizace WSAtool na verzi 0.2.0 přináší další nástroje, jakým je například ADB pro ladění Androidu. To se zejména bude hodit méně zkušeným uživatelům.

WSAtools ve verzi 0.2.0, která podporuje zálohy aplikací, prozatím nebyla oficiálně vypuštěna. V současné době je tedy prozatím k dispozici pouze verze pro instalaci aplikací pro Android.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat