Huawei Watch D budou umět měřit krevní tlak aktualizováno

Huawei Watch D budou umět měřit krevní tlak [aktualizováno]
2021-12-20T11:30:44+02:00
• 20. 12. 2021

Zdroj: Huawei

Aktualizováno 20. 12.

Hodinky Huawei Watch D by měly být představeny ještě tento týden v Číně, přičemž se potvrzuje jejich hlavní funkce. Společně se speciálním řemínkem budou umět měřit krevní tlak. Zřejmě se tedy nabídne proprietární uchycení a je velmi nepravděpodobné, že si budete moci připojit jakýkoliv jiný řemínek. Zatím nemáme další informace, ale dle zdrojů by se měla cena pohybovat v přepočtu přes deset tisíc korun. To je poněkud vysoká cena na takové chytré hodinky, ale budeme si muset počkat, jaké další funkce nabídnou.

gsmarena 002 8 315x530x

Zdroj: GSMArena

Původní článek 28. 11.

Společnost Huawei podle dostupných zdrojů testuje chytré hodinky, které by měly umět měřit krevní tlak. Jedná se o funkci, které není zcela běžná mezi nositelnými zařízeními.

Huawei chce prorazit s hodinkami, které umí měřit krevní tlak

Společnost obdržela certifikaci pro nositelná zařízení, která umožňuje monitorovat krevní tlak. Prvním takovým zařízením by měly pravděpodobně být chytré hodinky s názvem Huawei Watch D. Zařízení se aktuálně nachází ve fázi testování a podle dostupných informací je míra přesnosti měření opravdu vysoká. Mělo by se tak jednat o jedny z mála chytrých hodinek, které budou takovou funkci mít a navíc se zcela jedinečným designem, který není typický pro zařízení značky Huawei.

Huawei Watch D 1200x750x

Zdroj: GSMArena

Většina chytrých hodinek této značky se totiž vyznačují kruhovým designem. Hodinky Watch D obdržely certifikaci druhé třídy zdravotnického zařízení státního úřadu pro léčiva. Může ale trvat nějakou dobu, než hodinky získají schválení i v dalších zemích. Společnost Huawei plánuje hodinky představit ještě na konci tohoto roku v prosinci.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat