Huawei je se svou budoucností optimistický

Huawei je se svou budoucností optimistický
2021-12-09T16:30:44+02:00
• 9. 12. 2021

Zdroj: PocketNow

Zcela objektivně, Huawei to od uvalení sankcí ze strany Spojených států amerických nemá vůbec jednoduché. Každým kvartálem raketově ztrácí podíl na trhu a nezdá se, že by se do budoucna něco změnilo. Huawei dostalo „banána“ nejen na výrobu telefonů, ale také si nesmí vyrábět vlastní čipy. 

Huawei

I přesto jsou v Číně dost optimističtí. Konkrétně prezident společnosti, Derek Yu, prohlásil, že budoucnost může být pro Huawei zajímavá. Konkrétně se rozpovídal o různých investicích do vývoje vlastních vlajkových modelů, zejména těch se skládacími displeji. Nutno podotknout, že právě v této oblasti firma poměrně exceluje. Je tedy jisté, že do budoucna bude pro Huawei priorita řada Mate a P. 

Huawei

Zdroj: Huawei

Dále prezident dodal, že Shanghai R&D Center pracuje také na řešení pro 5G čipy. To by znamenalo, že top modely by mohly jednoho dne opět přijmout podporu 5G připojení. V současné době má Huawei zakázáno pořizovat čipy s podporou připojení 5G kvůli sankcím, a to je důvod, proč většina telefonů uváděných na trh Huawei přichází s podporou pouze 4G.

Derek Yu svůj komentář zakončil potvrzením, že všechny smartphony řady Huawei Mate 50 mají být oficiálně uvedeny na trh v roce 2022. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat