Trh s wearables si polepšil o necelých 10 %

Trh s wearables si polepšil o necelých 10 %
2021-12-09T15:00:52+02:00
• 9. 12. 2021

Zdroj: FoneArena

Máme rádi čísla. Matematika je všude kolem nás a odpoví na všechno. Dokonce i na to, jaká je ve skutečnosti nálada na trhu. Společně se podíváme na to, jak se technologickým gigantům v době koronavirové dařilo a zda lidé mají chuť i nadále utrácet za nová zařízení. 

Wearables v číslech

International Data Corporation (IDC) prostřednictvím své zprávy zveřejnil nová data o globálních dodávek wearables zařízení. Podle nich se měly dodávky navýšit ve 3. čtvrtletí 2021 o 9,9 %. Jde tedy o 138,4 dodaných kusů, což jsou velmi dobrá čísla. Velmi podrobně, kategorie sluchátek vzrostla o 26,5 % ve srovnání s minulým rokem a celkově šlo o 64,7% podíl v oblasti dodávek nositelných zařízení. 

wearables

Zdroj: FoneArena

Nositelná zařízení na zápěstí pak představuje 34,7% podíl na trhu. Této kategorii vládne Apple a Huawei. Obecně se poptávka přesouvá z náramků k chytrým hodinkám, uživatelé chtějí čím dál schopnější zařízení. Apple ve 3. čtvrtletí 2021 obhájil nejvyšší pozici, a to i přesto, že zaznamenal 35,3% pokles prodejů Apple Watch. Naopak zákazníci více kupovali AirPods a Beats sluchátka. 

wearables

Zdroj: FoneArena

Velký otazník visel nad Samsungem, který v rámci hodinek přešel z Tizenu na Wear OS. Galaxy Watch 4 byly nakonec mezi zákazníky velmi slušně přijaty. Naopak Xiaomi zaznamenalo horší období, prodeje klesly o 23,8 %. 

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat