Apple chystá výrobu dalších vlastních čipů

Apple chystá výrobu dalších vlastních čipů
2021-12-18T19:30:40+02:00
• 18. 12. 2021

Zdroj: MacRumors

Není žádným tajemstvím, že se Apple usilovně snaží stát více nezávislou společností. Pomalu a jistě si začíná klíčové komponenty navrhovat a vyrábět sám. V posledních dnech vyplynulo na povrch, že se společnost chystá založit novou kancelář s cílem nahradit komponenty, které získává od Broadcomu a Skyworks.

Apple chce odříznout Broadcom a Skyworks 

Nová kancelář a nový tým se budou zaměřovat na bezdrátová rádia, vysokofrekvenční integrované obvody a bezdrátový systém, včetně Bluetooth a Wi-Fi. SoC řady A a M, které obsahují CPU a GPU pro iPhone a Mac od Applu, měly v posledním roce velkou pozornost. Ovšem uvnitř čipů je spousta dalších čipů, které se starají o věci, jako je správa napájení, připojení USB, bezdrátové nabíjení a podobně. A právě Broadcom a Skyworks dodávají významnou část obvodů. Tyto součástky by si rád Apple v blízké budoucnosti začal vyrábět zcela sám. 

Apple

Zdroj: Dotekomanie.cz

iPhone v současnosti používá čip, který vyrábí Qualcomm. Jedná se o 5G modemy, které si už brzy začne Apple vyrábět zcela sám. To, že se Apple snaží vyrábět více vlastních čipů, však nemusí být jen o uplatňování vyšší úrovně kontroly a hardwarové integrace: mohlo by to být také o lepší manipulaci s dodávkami dílů. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat