Huawei zřejmě prodá další divizi, opět kvůli sankcím ze strany USA

Huawei zřejmě prodá další divizi, opět kvůli sankcím ze strany USA
2021-11-04T16:30:48+02:00
• 4. 11. 2021

Zdroj: Huawei

Společnost Huawei ještě před nějakou dobou dominovala nejednomu trhu, ale následně po uvalení sankcí na obchodování s touto firmou došlo ke značné změně. V případě mobilních telefonů je situace stále dost vážná. Firma ztrácí podíly na trzích, a aby mohla aspoň prodávat mobilní telefony bez Google služeb a aplikací, nemůže například používat 5G technologie. Vznikají mobily jen s LTE. Celá situace kolem sankcí měla za následek, že Huawei prodal Honor, která se snaží vzchopit, ale nemusí se to podařit.

Oficiálně: Huawei prodává Honor čínské firmě

Další divize k prodeji

Zatím se dá říci, že prodej značky Honor došlo k její záchraně, ale musíme si počkat nějakou dobu, jestli se této novější firmě podaří uspět na současném trhu. Zatím nemám moc novinek s Google službami a aplikacemi. Nejnovější zprávy ale naznačují, že osamostatnění Honoru asi nebude jediný krok k záchraně.

Objevují se informace, že Huawei plánuje prodat další divizi. Tentokrát by se mělo jednat o část, která se soustřeďuje na produkci serverů, konkrétně založených na architektuře x86. Huawei má mít totiž problémy se zajištěním dodávek od Intelu, čímž trpí samotný obchodní model.

Zdroj: Huawei

I tentokrát by měl být kupec v podobě nově vzniklé společnosti, která bude mít finanční pozadí zajištěné čínskou vládou. Tento krok se totiž zatím vyplatil v případě Honoru, který se díky tomu vyhnul sankcím ze strany USA. Sice se může zdát, že se Huawei zbaví serverové divize, ale to není úplně přesné. Ještě má jednu, která pracuje s architekturou ARM, kde používá vlastní technologii Kunpeng.

Musíme se tak pomalinku ptát, jestli se nejedná o pomalý konec firmy Huawei. Je otázkou, jaká další část bude prodána a co vlastně zůstane z giganta.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat