Wear OS 3 bude podporovat i alternativní asistenty

Wear OS 3 bude podporovat i alternativní asistenty
2021-08-04T13:30:02+02:00
• 4. 8. 2021

Zdroj: Fossil

Nový systém Wear OS 3 vznikl ve spolupráci se společností Samsung, která tak opustila svůj systém Tizen na chytrých hodinkách. Již co nevidět se dočkáme představení právě Galaxy Watch 4 hodinek s Wear OS, přičemž máme očekávat delší dobu na jedno nabití, plynulejší systém a větší možnosti. Spolupráce ale asi nese i podmínky, které mohou být dobré i špatné, nebo ne příliš povzbudivé.

Google představil nový Wear OS, přidává se Samsung

Nejen Google Asistent

Do této chvíle byl v systému Wear OS pouze Google Asistent. Výrobci si nemohli jen tak systém upravit jako v případě Androidu pro smartphony a tablety. Google zde nastavil přísnější podmínky, ale to se zřejmě mění s příchodem právě Wear OS 3. Asi jednou z podmínek společnosti Samsung byla možno implementovat svého vlastního chytrého asistenta.

V aplikaci Wear OS se totiž podařilo najít referenci na com.google.android.wearable.alternate_assistant, což jasně naznačuje, že by zde měla přibýt podpora pro alternativní asistenty. Zde můžeme odhadovat, že hodinky od Samsungu budou mít také k dispozici Bixby, asistenta této společnosti. Není ale jasné, jestli bude aktivní v základu, nebo se nabídne při instalaci jako další možnost.

Zdroj: Google

Teoreticky Google mohl přidat podporu pro jakéhokoliv asistenta, takže by mohly vzniknout hodinky s Wear OS, kde bude dostupná také Alexa od Amazonu. Google asi bude více preferovat svého vlastního, ale uživatelé budou mít možnost volby. Soudíme, že tato změna je způsobená podmínkami spolupráce. Navíc Samsung bude první společností, která nabídne hodinky s Wear OS 3, a to na delší dobu.

Dle informaci od Googlu bude aktualizace na Wear OS 3 dostupná jen pro několik současných hodinek a pro modely od firmy Fossil, které bude představeny v druhé polovině tohoto roku. Samotná aktualizace navíc bude dostupná až v první polovině příštího roku. Z toho usuzujeme, že se na trh letos nedostane mnoho hodinek s Wear OS 3. Samsung bude dominovat, přičemž se asi ještě objeví hodinky od Fitbit, dceřiné společnosti Googlu.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat