Výrobce hodinek Huami představil nový procesor a operační systém

Výrobce hodinek Huami představil nový procesor a operační systém
2021-07-13T16:01:20+02:00
• 14. 7. 2021

Zdroj: Huami

Pokud jde o segment chytrých hodinek, je trh rozmanitější. Kromě velkých hráčů jako Samsung, Google a Apple zde máme i firmy jako je třeba Huami. Hodinky od tohoto výrobce jsou známé pod značkami Amazfit nebo Zepp. Firma uvedla nový procesor a také operační systém, přičemž vylepšení jsou značná.

Dceřiná značka Amazfitu Zepp chystá nové hodinky řady Z

Huangshan 2S

Společnost Huami si navrhla vlastní procesor založený na architektuře RISC-V, přičemž v tomto případě se jedná o první dvoujádrový svého druhu. Sice oproti loňskému modelu nedošlo k výrazné změně v názvu, tak samotné vlastnosti skoro mluví o značné evoluci. Oproti předchůdci z minulého roku nabízí o 18 % více výpočetního výkonu, ale samotná spotřeba energie klesla o 56 %. Značný postup je vidět u režimu spánku, kde došlo k poklesu o 93 %.

huami 600x400x

Zdroj: Huami

Aby toho nebylo málo, tak Huangshan 2S disponuje nezávislým grafickým čipem, což se odráží také na podpoře displejů s 60 snímky za sekundu. Díky nové grafice je k dispozici o 67 % více výkonu v porovnání s předchozí generací. Společnost se zaměřila na vylepšení ve všech oblastech, i v rámci umělé inteligence.

Zepp OS

Dočkali jsme se i nového operačního systému Zepp OS, který nahrazuje Amazfit OS. Jeho celková velikost je pouze 55 MB a je založen na FreeRTOS mikrokernelu. V porovnání s Amazfit OS lze docílit až 65% snížení spotřeby energie. Firma láká na nové ciferníky, i dynamické. Podporuje i WiFi, 4G, 5G a dokonce NFC pro případné platby.

3 750x500x

Zdroj: Huami

Zepp OS byl navržen i pro nejlepší plynulost, přičemž v kombinaci s uvedeným procesorem se má nabídnout značný pokrok u hodinek tohoto výrobce. Firma také provedla test, kdy použila Zepp OS na starším modelu hodinek (Amazfit Watch 2). Výdrž na jedno nabití se prodloužila o 190 %. Bohužel jsme se nedozvěděli, jestli dojde k aktualizaci starších modelů.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat