iPhone 13: vertikální fotoaparáty a menší výřez v displeji

iPhone 13: vertikální fotoaparáty a menší výřez v displeji
2021-07-20T22:23:44+02:00
• 21. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Ačkoliv jsme už viděli dost snímků zachycující údajný design iPhone 13, musíme vám představit další fotografie, které pochází z čínské sociální sítě Weibo. 

iPhone 13 na čtyřech fotografií

Stejně jako doposud je na fotkách viděn o něco menší výřez v displeji, přičemž zprávy naznačují, že se Applu podařilo zmenšit velikost kamerového systému TrueDepth. Na Weibo koluje informace, že fotografie vytvořil člověk, který v minulosti takto odhalil iPhone 12, takže určitá spolehlivost je na místě. 

iPhone 13 6f82140fly1grza1bzyk2j21400u0q6h 690x518x

Zdroj: 9to5mac

Největší změnou projdou klasické modely 13, tedy bez přídavku Pro a Pro Max. Jak si můžete všimnout výše, fotoaparáty na zadní straně jsou uspořádány vertikálně, nikoliv horizontálně. Toto uspořádání pravděpodobně zvýší výkon rozšířené reality a poskytne horizontální i vertikální paralaxu. 

„Paralaxa je úhel, který svírají přímky vedené ze dvou různých míst v prostoru k pozorovanému bodu. Jako paralaxa se také označuje zdánlivý rozdíl polohy bodu vzhledem k pozadí při pozorování ze dvou různých míst. Čím dále je pozorovaný předmět od pozorovacích míst, tím je paralaxa menší.” Zdroj: Wikipedie

Jednou z největších designových změn, kterou letos očekáváme, je zmenšení velikosti výřezu. Jak vidíte, jedním ze způsobu, jak toho Apple dosáhne, je přesunutí reproduktoru k hornímu rámečku telefonu ze samotného výřezu. 

iPhone 13 iPhone 13

Zdroj: 9to5mac

Vylepšení také očekáváme v oblasti displeje, kde bychom se měli dočkat 120Hz ProMotion. To potenciálně umožní používat funkci always-on display, tak jako na Apple Watch. Vylepšený výkon fotoaparátu je pro každý rok samozřejmostí. Dočkáme se tedy stabilizace obrazu s posunem snímače u iPhone 13 Pro (v současné době jde o exkluzivitu pro 12 Pro Max), která poskytuje rychlejší odezvu než stabilizace založená na objektivu. Oba modely Pro pak budou vybaveny vylepšeným ultra širokým fotoaparátem s automatickým zaostřováním, širší clonou a dalším objektivem pro lepší výkon při slabém osvětlení. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

„Jak si můžete všimnout výše, fotoaparáty na zadní straně jsou uspořádány vertikálně, nikoliv horizontálně.“
A přitom jsou diagonálně :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat