Huawei si buduje nový dodavatelský řetězec

Huawei si buduje nový dodavatelský řetězec
2021-07-07T17:37:12+02:00
• 8. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sankce vedené ze strany USA směrem k Huawei mají dopad na celé podnikání tohoto čínského výrobce. Nejde jen o dodavatele komponent, ale také o výrobce čipů. Ještě na začátku tohoto roku Huawei plánovalo přechod na 3nm výrobní proces, ale k tomu v podstatě jen tak nedojde. První došlo ke ztrátě spolupráce s výrobcem TSCM, a následně se objevily problémy i náhradní společností SMIC. Huawei tak muselo opět pozměnit strategii.

Huawei jako nezávislá společnost

Huawei začalo prosazovat strategii, kdy veškerá výroba všech komponentů bude probíhat jen u domácích společností, tedy těch čínských. Navazuje spolupráci s mnohými firmami, přičemž se má co nejvíce snížit závislost na výrobcích mimo Čínu. Díky tomu nedojde v budoucnu dalšímu ohrožení byznysu jako takového.

V těchto dnech se buduje nové partnerství se společností Shenzhen JT Automation Equipment, která má sídlo v čínském Šen-čenu. Ta se bude starat o výrobu polovodičových součástek, přičemž spolupráce je uzavřena minimálně na dobu deseti let. Konkrétně zde bude probíhat spolupráce s divizí HiSilicon.

kirin9000 1566x675x

Zdroj: Huawei

Shenzhen JT Automation Equipment existuje od roku 2004 a působí na mnoha trzích, od letectví až po armádu. Právě spolupráce na armádní úrovni je poměrně usměvavá, jelikož USA hlavně vyčítalo Huawei úzkou spolupráci s čínskou armádou, minimálně zde měly být úzké vazby. Jak se postupme času ukazuje, veškeré sankce proti Huawei vytváří zcela nový trh nezávislý na amerických společnost. Sice to bude ještě nějakou dobu trvat a budou vyžádány nemalé investice, ale možná se zde vytvoří silná konkurence pro nejen americké firmy. Ostatně už nyní Huawei začíná spolupracovat s dalšími výrobci na vytvoření ekosystému kolem systému HarmonyOS.

Nokie zřejmě dostanou HarmonyOS od Huawei

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat