Huawei plánuje přejít na 3nanometrový výrobní proces

Huawei plánuje přejít na 3nanometrový výrobní proces
2021-01-06T13:30:25+02:00
• 6. 1. 2021

Zdroj: winfuture.de

Není to zase tak dávno, co společnost Huawei představila nový procesor Kirin 9000. Čipová sada se dodává ve dvou variantách – Kirin 9000 a Kirin 9000E – přičemž se nachází pouze v řadě Mate 40. Jeden z populárních leakerů zveřejnil podrobnosti o dalším vlajkovém procesoru, který se údajně nazývá Kirin 9020 a Kirin 9010. 

Huawei letos uvede dva procesory

Informace zveřejnil twitterový účet @RODENT950 a podle příspěvku bychom se měli dočkat dvou nových čipů. Kirin 9010 bude vyroben za pomocí 5nanometrové technologie, což už ve svých telefonech používá i Apple. Zajímavější ale bude Kirin 9020, protože u něj bude použit 3nanometrový výrobní proces. 

Když se vrátíme o několik měsíců dozadu, Kirin 9000 byl vůbec prvním Android procesorem, u kterého byla použita 5nanometrová technologie. Následovaly pak čipy Exynos 1080 od Samsungu a Snapdragon 888 od Qualcommu. Očekávalo se, že se Huawei bude 5nanometrového procesu držet minimálně další dva roky. Zdá se ale, že společnost plánuje skok na 3nanometrovou technologii už tento rok – konkrétně u modelu Mate 50.

Huawei P Smart 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Je vysoce pravděpodobné, že tento krok budou následovat i ostatní výrobci, jako je například Qualcomm. Jinými slovy lze očekávat, že už letos budeme vídat většinu vlajkových telefonů s procesory, které byly vyrobeny za pomocí 3nanometrové technologie. Samsung údajně také plánuje představit letos své telefony s tímto výrobním procesem, totéž platí i o Applu. 

Abych vše uvedl na pravou míru, tak v nabídce bude mít letos Huawei procesory Kirin 9010 (5nanometrová technologie) a Kirin 9020 (3nanometrová technologie). 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat