WhatsApp a podpora více zařízení se stane realitou aktualizováno

WhatsApp a podpora více zařízení se stane realitou [aktualizováno]
2021-06-03T19:20:08+02:00
• 3. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

9

Aktualizováno 3. 6.

Už jsme zde mělo mnoho informací o přípravách nových funkcí v rámci komunikační platformy WhatsApp. Dnes zde máme pozitivnější zprávu, jelikož Will Cathcart, CEO WhatsApp, potvrdil, že budeme moci co nevidět používat jeden účet na více smartphonech a tabletech.

Bude zde omezení na čtyři zařízení, ale to by mělo dostačovat většině uživatelů. Bude to znamenat, že se nemusíte vždy přihlašovat na novém zařízení a ztrácet účet na jiném zařízení. Stabilní verze aplikace si nějakou dobu počká, ale samotná beta dostane tuto funkcionalitu v horizontu jednoho nebo dvou měsíců.

Aktualizováno 9. 5.

Už nějakou dobu WhatsApp pracuje na funkci, která umožní používat službu na více zařízeních najednou. Nyní se ukazuje další náznak vývoje, který souvisí i s možností synchronizace mezi zařízeními. Služba bude samozřejmě udržovat historii chatů a také připnuté konverzace. Co se týče ale mazání, zde bude situace trochu jiná. Pokud smažete konkrétní chat nebo zprávu pro sebe, stane se tak jen na používaném zařízení, nikoliv na druhém připojeném. Abyste smazali jednu z těchto položek na všech propojených zařízeních, která budete vlastnit a používat, budete muset smazat zprávu nebo chat pro všechny v rámci konverzace. Pak dojde ke smazání všude, kde máte účet připojený a aktivní.

Aktualizováno 10. 8.

Již nějakou dobu se spekuluje, že by WhatsApp měl podporovat možnost používání jednoho účtu na vícero zařízeních. První větší náznaky se objevily již v březnu. Vývojáři nějak moc nepospíchají s novinkou, zřejmě nechtějí nic podcenit. Součástí používání totiž bude synchronizace historie. Vzhledem k šifrování se nejedná o zrovna nejbanálnější funkci. Web WABetaInfo nyní poukazuje, že se stále pracuje na nové funkcionalitě a uvádí, že bude možné používat WhatsApp aplikace až na čtyřech zařízení. Není ale jasné, kdy dojde k uvolnění. Stačí zmínit například tmavý režim, na kterém se pracovalo přes rok. Zde může být situace podobná.

EaRkel6WAAIJfUZ 1242x1760x

Zdroj: WABetaInfo

Původní článek 31. 3.

WhatsApp připravuje samodestruktivní zprávy, ale tato funkce je dostupná jen v rámci uzavřeného beta testování. V dohledné době se můžeme dočkat novinky v podobě hesla por zálohy. Jednou z připravovaných funkcí je i možnost používání této komunikační aplikace na vícero zařízeních.

WhatsApp na mobilu i tabletu současně

Komunikační platforma nyní zavádí některé změny pro určité oblasti, aby došlo ke snížení zatížení sítě v době pandemie. Zatím se například Indie dotklo omezení posílání videí, kde je nově nastaven maximální limit na 15 sekund. Mezitím se ale chystá možnost používání WhatsApp na více zařízeních, což do jisté míry lze i nyní, ale značně omezeně.

Samozřejmě myslíme možnost využívání na mobilu a současně na počítači. Webová verze je dostupná již od roku 2015, ale zatím se jedná o jediné řešení, pokud chcete používat WhatsApp na více zařízeních. Web WABetaInfo avšak objevil náznaky, že brzy budeme moci používat WhatsApp na několika smartphonech nebo tabletech současně. Přechod tak nebude vyžadovat novou registraci.

ET5xpiYXQAA6 d 1242x506x

Zdroj: wabetainfo.com

V tuto chvíli není k dispozici podoba nastavení v aplikaci. Náznaky jsou právě v samotných informacích, které se vám objeví v aplikaci. Jakmile se přihlásíte na další zařízení, objeví se zpráva, že došlo ke změně bezpečnostních klíčů.

Event MultipleDevice Android 768x544 768x544x

Zdroj: wabetainfo.com

Bude tak jednodušší používat WhatsApp například na mobilu a tabletu současně. Případně můžete být přihlášeni na pracovním i soukromém mobilu současně. Bohužel není jasné, kdy se novinka dostane do stabilní verze. Může to trvat i delší dobu.

Zdroje: wabetainfo.com, xda-developers.com, theverge.com, androidpolice.com, neowin.net, wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

To jsem zvědav, o tomhle už cintaj xca rok a skutek utek.

JJ, na tablet sem zapomněl. Každopádně sem hledal klienta, který mi dovolí kompletní nezávislost, možnost používat dva různé telefony, bez nutné reaktivace.

Třeba to bude. Asi je to proto, že asi málo kdo používá plnohodnotně dva telefony a popravdě i já si to nedovedu představit. Tak jedině alternativní room, která se v telefonu bude tvářit jako tablet 😊

Viber neumí simultánní používání na více smartphonech, pouze Windows instalace + Phone, nic víc. To je také důvod, proč sem nedávno popošel i na Telegram, ten s tímto nemá vůbec problém, plus další vychytávky. :)

Ano to je pravda, na více telefonů nelze. Ale zapomněl jste na tablet. Takže ať jsem u PC, na telefonu nebo tabletu všude mohu fungovat.

Viber už toto umí už dávno. Plnohodnotné aplikace pro Windows i tablet. A ne nějaké podivné webové rozhraní. On je Viber vůbec lepší a funkčně vybavené. Škoda jen že nemá takovou popularitu. Prostě není IN protože není Made in Facebook

Hm, přemýšlím jak se to stalo, že WA získal takovou popularitu ještě před tím, NEŽ se stal Made in Facebook.

„Samozřejmě myslíme možnost využívání na mobilu a současně na počítači.“
Pak asi mám něco špatně nastavené, páč současně na PC i mobilu používám WA úplně běžně už několik let.

Aha, už jsem to pochopil.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat