Safari pro iOS a iPadOS podporuje rozšíření prohlížeče

Safari pro iOS a iPadOS podporuje rozšíření prohlížeče
2021-06-08T09:30:11+02:00
• 8. 6. 2021

Zdroj: WWDC

Společnost Apple na své vývojářské konferenci WWDC 2021 oznámila, že do svých mobilních zařízení přináší rozšíření pro webový prohlížeč Safari. S iOS 15 a iPadOS 15 budou mít iPhony a iPady přístup ke stejným webovým rozšířením, která jsou k dispozici pro platformu macOS. 

Safari o kus dále

Rozšíření webového prohlížeče se používají k přidání dalších funkcí, například můžete používat plugin pro blokování reklam, VPN, správce hesel a mnoho dalšího. Mobilní operační systémy (iOS 15 a iPadOS 15) se opět více přibližují k velkému desktopovému macOS. Ačkoliv nejde o dramatickou změnu, která by výrazně ovlivnila koncept používání iOS a iPadOS, pořád jde o skvělý krok dopředu. 

macOS Monterey

Zdroj: WWDC

Vývojáři už nyní budou moci pomocí nového softwaru, který bude k dispozici později v tomto roce, vytvářet univerzální rozšíření, která budou fungovat pro všechny operační systémy od Applu. Je zajímavé, že k tomu dojde poté, co se Apple spojil s Googlem, Mozillou a Microsoftem, aby vylepšil univerzální rozšíření prohlížeče pro Safari, Chrome, Firefox a Edge.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat