iCloud+ je nová bezpečnostní služba

iCloud+ je nová bezpečnostní služba
2021-06-08T11:30:16+02:00
• 8. 6. 2021

Zdroj: WWDC

Apple v rámci WWDC představil také některé aktualizace pro službu iCloud. Konkrétně jsme se dočkali novinky v podobě iCloud+. Nutno podotknout, že stávající předplatitelé iCloudu získají tyto funkce iCloudu+ za stejnou měsíční cenu předplatného. 

iCloud+ vás bude lépe chránit

V rámci Safari Apple spouští novou funkci ochrany osobních údajů s názvem Private Relay. Zní to trochu jako nová funkce DNS, kterou Apple vyvíjí s Cloudflare. Původně pojmenovaný Oblivious DNS-over-HTTPS zněl příliš složitě, takže Private Relay zní mnohem lépe. Navíc je to kombinace DNS-over-HTTPS s proxy servery. 

Nicméně, když budete mít aktivovaný soukromý režim, nikdo nebude moci sledovat vaši historii procházení – ne váš poskytovatel internetových služeb, ale kdokoli, kdo stojí uprostřed vašeho požadavku mezi zařízením a serverem, od kterého požadujete nějaké informace. Na to ale, jak přesně funkce funguje, si budeme muset nějakou chvíli počkat. Apple příliš informací nesdílel. 

Screenshot 205 1390x780x

Zdroj: WWDC

Druhou funkcí iCloud+ je „Skrýt můj e-mail“. Ta vám umožňuje generovat náhodné e-mailové adresy při registraci k odběru zpravodaje nebo při vytvoření účtu na webu. Pokud jste použili možnosti „Sign in with Apple“, víte, že vám společnost nabízí možnost používat falešné e-mailové adresy iCloud. Funguje to podobně, ale s tím rozdílem, že pro jakoukoli aplikaci. 

A konečně, Apple opravuje HomeKit Secure Video. iCloud+ odděluje bezplatné iCloud uživatele od placených iCloud uživatelů. V podstatě jste doposud platili jen za větší úložný prostor. Nyní zaplatíte za větší úložný prostor a více funkcí. Předplatné startuje na 0,99 dolarech za 50 GB (a včetně funkce iCloud+). 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat