macOS Monterey: přetahování souborů přes dva Macy a další novinky

macOS Monterey: přetahování souborů přes dva Macy a další novinky
2021-06-07T20:47:27+02:00
• 7. 6. 2021

Zdroj: WWDC

Air Force One, jak je přezdíván Craig Federighi, na WWDC představil nový systém macOS Monterey. Ten přináší hned několik příjemných novinek, které oceníte při každodenní práci na vašem Macu. Pojďme si nejzásadnější a nejzajímavější funkce z WWDC představit.

macOS Monterey

macOS Monterey se dočkal Universal Control, což je rozšíření kontinuity. Pokud umístíte iPad vedle Macu, pohybem kurzoru sem a tam rozpozná, které zařízení je ovládáno. Nejlepší ale na tom je, že funkce podporuje více než dvě zařízení. V praxi tak budete moci přetáhnout soubor z iPadu přes dva Macy. To ale není vše, co Monterey přináší.

macOS Monterey macOS Monterey

Zdroj: WWDC

Apple do letošního macOS přidal AirPlay. Nově budete moci například kreslit na iPadu a výsledek sledovat na obrazovce Macu. Nebo budete moci použít svůj Mac jako reproduktor pro přehrávání skladeb. Máme tu také nově klávesové zkratky pro Mac. Apple nabízí bohatou knihovnu už předem připravených zkratek pouze pro Mac.

macOS Monterey

Zdroj: WWDC

Apple opět demonstroval, že Safari je nejrychlejší prohlížeč na světě. Nezapomněl zmínit, že prohlížení webu se Safari může váš Mac s M1 dostat až na 17 hodin používání. Zajímavé ale je, že v prohlížeči prý uživatelé pracují mnohem více než kdykoliv předtím. Díky tomu uživatelé musí pracovat s opravdovou řadou záložek. Proto se Safari v macOS Monterey dočkalo kompaktnějších a na pohled „lehčích“ karet, a pro minimalizaci nepořádku jsou k dispozici nové skupiny karet.

macOS Monterey

Zdroj: WWDC

Na iPadu fungují záložky a skupiny záložek stejně jako na Macu s okamžitou synchronizací. Na iPhonu ale Apple udělal něco jiného. Kvůli malému displeji musel v dolní části nabídnout novou lištu, která se zobrazí po klepnutím na displej. Rozšíření pro Safari bude možné nainstalovat také na iOS.

Zdroj: WWDC 2021

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat