Google dává sadu služeb Workspace k dispozici všem a zdarma

Google dává sadu služeb Workspace k dispozici všem a zdarma
2021-06-15T08:13:29+02:00
• 15. 6. 2021

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

2

Google přináší jednu velmi zajímavou změnu. Svou sadu služeb Workspace, dříve známou jako G Suite, nově bude nabízet zdarma a všem uživatelům.

Google představuje nové ikony a přejmenovává jednu službu

Google Workspace zdarma a pro všechny

Dříve byla tato služba zpoplatněna a využívat jí mohli jen ti uživatelé, kteří byli součástí firemních profilů. Podle tiskové zprávy se Google rozhodl prostředí a portfolio služeb v rámci Workspace nabídnout téměř třem miliardám uživatelů zdarma. Stačí jen aby měli uživatelé svůj Google účet. Do prostředí Workspace spadají služby jako Gmail, Meet, sdílený kalendář, Docs, Sheets, Disk a mnoho dalších.

google workspace 675x422x

Zdroj: Google

I přesto, že Workspace jako takový obsahuje mnoho služeb, které i bez jeho integrace mohly dosud používat běžní uživatelé, Google zavádí paralelně prémiovou službu Google Workspace Individual. Je určena pro menší podniky a nabízí prémiové funkce jako jsou například chytré rezervační systémy, nebo profesionální nástroje pro videokonference a e-mailový marketing. Dalšími novinkami pak budou změna chatování v rámci Workspace. Google se chystá v rámci funkce Spaces vylepšovat Rooms – prostředí, které nabídne uživatelské rozhraní pro lepší týmovou spolupráci napříč firmou. Google Chat by se tak díky změnám měl více podobat dobře známé službě Slack.

dims 675x408x

Zdroj: Google

Google Rooms by rovněž měly nabídnout efektivní integraci se soubory, úkoly, kalendářem a dalšími částmi platformy. Mohli bychom se tak dočkat podobně propojeného prostředí, jaké nabízí další firemní produkt od Microsoftu – Teams. Díky Spaces by tak firmy mohli získat prostředí, které by z jedné části integrovalo chat, pro vzájemnou komunikaci a na zbylé části by byl prostor pro týmové úpravy dokumentů. Mezi další aktualizace patří také videohovory. Ty získají další nové funkce, díky kterým se stanou lepší konkurencí pro již zavedené platformy Zoom, nebo Microsoft Teams. Mezi novinkami by se měly objevit nové ovládací prvky pro moderování hovorů, dále pak nové funkce hlasování, chat v rámci schůzky, zamávání, otázky a odpovědi nebo živé titulky.

Google se snaží přinést do Workspace i novinky z hlediska bezpečnosti. Přidává šifrování na straně klienta, nová pravidla pro potvrzení důvěryhodnosti, nebo štítky pro možnost klasifikace souborů z pohledu jejich úrovně citlivosti zabezpečení. Rovněž bude vylepšena ochrana proti výskytu phishingu a malwaru.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Tarif Individual bude stát kolem $9. Má být dostupný pro všechny, ale ne zdarma.
Dan Thaisz

Essence of Life

15. 6. 2021, 21:13

Super 👍

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat