Meta (Facebook) hodinky na prvním obrázku aktualizováno

Meta (Facebook) hodinky na prvním obrázku [aktualizováno]
2021-10-29T16:30:28+02:00
• 29. 10. 2021

Zdroj: Meta

Aktualizováno 29. 10.

Společnost FACEBOOK se přejmenovala na Meta, s čím bude spojeno několik změn. Současně se ale dozvídáme, že nadcházející chytré hodinky mají nést právě označení Meta, možná jednoduše Meta Smartwatch. Navíc zde máme obrázek z oficiální aplikace pro chytré brýle, které byly nedávno představeny ve spolupráci Meta a Ray-Ban.

Meta smartwatch leak 1 400x244x

Zdroj: Meta

Obrázek se podařilo objevit v aplikaci, ale ještě nutně to neznamená, že takto budou hodinky vypadat. Je zde ale velká šance, že se díváme na jednu z možných podob. Zde není nic překvapivého až na výřez ve spodní straně, kde se ukrývá kamera. Zřejmě budou sloužit i pro video hovory.

Původní článek 11. 6.

Facebook se zajímá o výrobu vlastních chytrých hodinek, které by dokonce mohly být představeny příští léto. Zařízení nabídne displej se dvěma fotoaparáty, které bude možné oddělit od zápěstí a pořizovat s nimi fotky a videa, která lze sdílet v celé řadě aplikací na Facebooku včetně Instagramu. 

Facebook hodinky

Fotoaparát na přední straně displeje hodinek bude primárně určen pro videohovory. Naopak druhý 1080p fotoaparát s automatickým ostřením na zadní straně bude možné použít k pořizování záznamu. Hodinky pak budou vyrobeny z nerezové oceli. Myšlenka Facebooku je taková, aby uživatelé používali hodinky jako smartphone. 

Hodinky budou podporovat připojení LTE, takže nebude nutné jej spárovat s telefonem. V prodeji budou v bílé, černé a zlaté barvě. Facebook také plánuje, že budou sloužit jako klíčové vstupní zařízení pro plánované brýle s rozšířenou realitou. První verze hodinek by měla být představena příští rok v létě a cenově by se měla pohybovat kolem 400 dolarů. 

Zdroje: theverge.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat