Spotify brzy spustí HiFi kvalitu streamu

Spotify brzy spustí HiFi kvalitu streamu
2021-05-21T23:04:50+02:00
• 22. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Tidal poprvé zaujal trh svými funkcemi, kterými se snažil od konkurence odlišit. Streamovací služba tlačila důraz hlavně na kvalitu přenosu zvuku, ale tomu v podstatě nikdo nevěnoval velkou pozornost – s výjimkou audiofilů. Nyní to vypadá, že právě Tidal byl takovým průkopníkem vysoké kvality zvuku. 

Apple Music získá bezztrátový zvuk a jednu novinku navíc

Spotify chystá vysokou kvalitu zvuku

Důvodem je, že krátce poté, co společnost Apple oznámila novou bezztrátovou možnost streamování, se do akce pustilo i Spotify. Vůbec nejpopulárnější služba by se HiFi kvality měla dočkat v následujících týdnech. 

Spotify

Zdroj: Dotekomanie.cz

Poprvé své plány o implementaci HiFi kvality Spotify informovalo v únoru letošního roku. Zdá se ale, že Apple Music vypálilo svému konkurentovi lehce rybník, protože funkci představilo rychleji. S největší pravděpodobností je ale spuštění HiFi kvality na platformě Spotify otázkou času. Na internetu se objevil snímek obrazovky, který odhalil novou ikonu znázorňující vysokou kvalitu. Zda se ale bude jednat o bezplatnou aktualizaci či si uživatelé budou muset za vyšší kvalitu ještě připlatit není jasné. V případě Apple Music šlo jen o aktualizaci. 

Doposud bylo Spotify kvalitnější než právě Apple Music. Při nejvyšším možném nastavení by Spotify streamoval až 320 kB /, což je o poznání méně ve srovnání s 256 kB / Apple Music.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Patrik Bláha

22. 5. 2021, 19:50

Pane Králi,
to, že neslyšíte rozdíl je tím, že máte komerční zařízení s mizernou rozlišovací schopností, stačí si pořídit sluchátka za 2000 Kč a výše a je to slyšet i na normálním telefonu. A to nemluvím o audiofilnich záležitostech. Ale v podstatě máte pravdu pro běžný konzum dosavadní kvalita Spotify a Apple music bohatě stačí.
Patrik Bláha

Jiří Král

22. 5. 2021, 17:04

S kvalitou těchto streamovacích služeb jsem nikdy neměl problém a nechápu lidi co potřebují více jak 256 kbps. Samozřejmě záleží také na formátu, jelikož některé jsou efektivnější. Samotný Youtube streamuje většinou opus 160 kbps a já osobně jsem ještě neslyšel si někoho stěžovat.

Jiří Král

22. 5. 2021, 17:00

Myslím že máte v poslední větě logickou chybu. A nebo je chyba ve mě?

(až 320 kB /, což je o poznání méně ve srovnání s 256 kB).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat